OGLASIO SE PREDSEDNIK ITF-A SA LOŠIM VESTIMA Ne sluti na dobro, to znači da neće biti ni Vimbldona, a pod znakom pitanja su i turniri na jesen

Razgovor je u toku

Vimbldon
Vimbldon, Foto: Tanjug/AP

WTA I ATP su doneli odluku da se tenis obustavi do 7. juna zbog straha od širenja koronavirusa.

Iako se za ovaj datum predviđa kao dan kada će biti sigurno izaći na terene, prema rečima Dejvida Hagertija, predsednika ITF, mala je verovatnoća da na kraju bude takav epilog:

"Gledamo u kalendar, i znamo da će biti otkazivanja ili pomeranja i u junu. Razgovaramo sa ATP i WTA, kao i sa organizatorima turnira, da pokušamo da shvatimo kako će izgledati ostatak godine. Veoma je teško predvideti šta će se desiti u narednih šest nedelja" - rekao je Hagerti.

Mnogi teniseri su se žalili na način na koji su odreagovali čelnici ATP-a I WTA-a turnira, nedostatak komunikacije je bio najveći problem.

Hagerti ističe da će u budućnosti biti saradnje sa igračima:

"Tenis je, za razliku od drugih sportova, drugačije organizovan. Imamo sedam "akcionara", ITF, VTA, ATP, kao i četiri Grend slema koja su jako bitna. Naš sport najbolje funkcioniše kada svi radimo zajedno i to je nešto što pokušavamo da učinimo. Neke od prethodnih odluka su nas pokrenule da ponovo razgovaramo, i pokušavamo da sarađujemo" - rekao je prvi čovek ITF-a.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi