Đoković, Medvedev
AP/Andy Wong
Đoković, Medvedev

AP/Andy Wong

Đoković, Medvedev, Foto: AP/Andy Wong

Ruski teniser Danil Medvedev nastavio je sa sjajnim igrama u ovoj sezoni. Teniser iz Moskve će u šangaju u nedelju igrati svoje šesto uzastopno finale, ukupno deveto u 2019. godini po čemu je ubedljivo najbolji na ATP turu.

Medvedev je i peti put pobedio Stefanosa Cicipasa, Grk ga do sada još nijednom u zvaničnom duelu nije pobedio, ali ono što je imrpesivno je da posle Vimbldona, Danil ima skor pobeda i poraza od 28-3.

PROČITAJTE JOŠ:

On je ipak priznao da ga je nešto drugo još više iznenadilo.

"Videli smo nešto još luđe prethodnog dana", uz osmeh aludirao finalista US Opena na poraze Đokovića i Federera u četvrtfinalnim duelima.

"Šest finala u nizu, na tri mastersa i jednom Grend slemu, to je nešto o čemu nisam mogao ni da sanjam. Želim da se sve ovo nastavi, nadam se da mogu u do sedmog i osmog finala u nizu", optimista je Medvedev.

Danil Medvedev

AP Photo/Andy Wong

Danil Medvedev, Foto: AP Photo/Andy Wong

On je tek sedmi teniser od 2000. do danas koji je uspeo da u jednoj sezoni izbori devet ili više finala. Na toj listi prodružio se Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu, Rodžeru Federeru, Endiju Mariju, Davidu Fereru i Maratu Safinu.

Osim toga Medvedev ima najviše pobeda od svih igrača u ovoj godini uz skor 58-17 i najbolji je što se tiče tvrde podloge sa ukupno 45 pobeda na njoj. Kada je reč o mastersima, tu je ostvario 21 pobedu.

Zbog sudijske odluke odveo ekipu u svlačionicu! Albanci ga isprovocirali, nastali neslućeni događaji (VIDEO)

AUTOR: 021/Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 12.10.2019. 17:09 Nemile scene u Italiji. Lalatović prekida utakmicu, Foto: Youtube/www021rs Fudbaleri Vojvodine iskoristili su pauzu u prvenstvu da odmere snage sa italijanskom Brešom, ali meč nije završen zbog provokacije albanskih navijača, posle čega je odlučeno da se utakmica ne nastavi.

Ukoliko Danil pobedi u finalu Šangaja Aleksandera Zvereva biće tek drugi igrač van kruga koji čine Đoković, Federer, Nadal i Mari koji je uspeo da veže nekoliko masters titula u jednoj sezoni. To je 2007. uspeo da uradi David Nalbandijan (Madrid, Pariz).

"Pre starta ove sezone govorio sam kako je Zverev najbolji iz te grupe mladih igrača. Osvojio je tri masters titule, niko od nas preostalih nije bio ni blizu toga. Pozicije su se malo promenile u ovoj godini tako da verujem da imam dobre izglede da se takmičim sa njim", poručio je Medvedev.

BONUS VIDEO:

Izjava Aleksandra Mitrovića posle gola za pobedu Srbije protiv Paragvaja

 

Komentari (1)

Kraljevčanin

14.10.2019 00:18

Igra dečko svaka mu čast, mogu samo da ga mrze ali on je ove godine pokazao najlepši tenis i izuzetnu pretnju staroj garnituri.