Novak Đoković i Mats Vilander
youtube/Djokernole
Novak Đoković i Mats Vilander

youtube/Djoker Nole

Novak Đoković i Mats Vilander, Foto: youtube/Djoker Nole

"Ima više stvari, podloga mi odgovara, opšti uslovi za igru, a i volim da nastupam uveče... Mislim da svaki put kada sebe stavim u situaciju da igram finale, za trofej, proživljavam sećanje iz prošle godine. I što više titula osvajam, sve ih više želim, sve se bolje osećam po tom pitanju (smeh). Ništa ne uzimam zdravo za gotovo, stvarno se osećam blagosloveno zbog svega", pričao je Đoković na balkonu Rod Lejver arene, da bi se okrenuo na skandiranje "Nole, Nole" od strane srpskih navijača, mahnuvši okupljenima. 

"Možda sam baš zbog njih ovo osvojio! Oni mi pomažu, svakako. Bili su u neverovatnom broju i prošle godine, nisam verovao koliko ih je, a evo i sada, ponovo su na istom mestu. Tu su neki od njih bili od jutros, a evo, sad je sat i 40 minuta iza ponoći... Neverovatno! Ja sam iscrpljen, jer je ovo bio baš naporan mesec za mene, od ATP kupa do Australijan opena i ovakvog finala. Dominik Tim je bio sjajan, mogao je i on ovo da dobije, bio je jako blizu toga. Srećom, poslužio me je servis-volej na 2:1 i brejk loptu, nešto u čemu nisam baš prepoznatljiv niti imam nešto mnogo samopouzdanja za takvu igru, ali, srećom, uspeo sam"-

Zatim se osvrnuo na meč.

"Bilo je važno dobro početi, ja sam u tome uspeo, uzeo sam prvi set, a onda nisam mogao da verujem šta mi se dešava. Enegija je odjednom pala, kao da sam osećao vrtoglavicu, bio sam ošamućen, nisam mogao ni da serviram... Radio sam većinu stvari koje inače radim, ali nije mi išlo. To se, naravno, dešava: napetost, nervoza, fizički izazov, a Tim je pritom bio super spreman. Srećom, imao sam taj napravljeni brejk u četvrtom setu, a potom je peti bio potpuno otvoren, i za mene i za njega. Njemu je malo pao nivo sredinom te deonice, ja sam to iskoristio, ali moram da mu čestitam na pruženom. Neko je, ipak, morao na kraju da pobedi. Svakako će on imati mnogo šansi da osvoji grend slem trofeje."

Prema njegovim rečima, sve se bolje snalazio na terenu kako je vreme odmicalo.

"Ja sam osetio da sam povratio snagu sredinom četvrtog seta, a na početku petog znao sam da su to ključni momenti, imajući u vidu kako je on dominirao posle izgubljenog prvog i koliko je bio bolji. Znao sam koliko su ti trenuci važni, spasao sam neke brejk lopte, potom servirao dobro i krenuo ka pobedi. Znao sam ja da on ima samopouzdanja, znao sam da zato moram da promešam karte kako bih malo pogoršao njegov prijem servisa i uspeo."

Na kraju je upitan za tri titule do sustizanja Rodžera Federera:

"Sada stvarno ne razmišljam tome, jer sam presrećen, preplavljen ponosom. Sutra ću verovatno da razmišljam o grend slemovima. Ali, govorio sam i ranije, nije to nikakva tajna, grend slem titule jesu najvažnije u ovom delu karijere, ali i to istorijsko mesto broj 1. Znam koliko je to važno i koliko to želim, ali istovremeno ja sam otac. Želim da se posvetim što više svojoj porodici i znam da će uskoro doći vreme kada ću možda malo umanjiti broj turnira na kojima nastupam, kako bih se skoncentrisao na grend slem (rekord), a to bi moglo da bude ove ili sleeće godine."

 

Komentari (1)

sasa

03.02.2020 05:57

vilander, jel tako,,,Srbomrzac, jel tako..