Novak Đoković
AP

 

Novak Đoković

AP

Novak Đoković, Foto: AP

Brazilac Gustavo Kuerten, trostruki osvajač Rolan Garosa čvrsto je uveren da će Novak Đoković apsolutno dominirati narednom sezonom.

Iako je u Londonu gledao finale u kojem je Novak poražen od Saše Zvereva, Kuerten smatra da će 2019. godinom gospodariti samo jedan teniser. Ostalima - šta ostane.

"Bez sumnje, Novak je igrač koji je sada izazov za sve, neko koga je teško pobediti. Na startu sezone mu je bilo teško, a sa svim tim problemima koje je imao, i naročito posle povrede, bilo je teško održati najviši nivo igre. Ali vratio se i nekako mi se čini da je najspremniji, neko je ko bi mogao da osvaja velike titule", smatra Kuerten.

Dejvid Bekam

AP

Kuerten, na slici levo, gledao je finale Londona sa Dejvidom Bekamom, Foto: AP

Naravno, Brazilac je morao da ispoštuje i Rafu i Rodžera, iako im sigurno nije prijalo što je stavio Đokovića u prvi plan.

"Verujem da smo završili sezonu sa tom garancijom da će u tri ili četiri godine glavni protagonista biti Đoković, dok će Rafa Nadal i Rodžer Federer morati da nađu rešenje da mu pariraju. Oni su nekako najbliži tome, ali Novak ima više prostora da za još jednu uspešnu godinu. Ne znam koliko je ozbiljna povreda Nadala, ali vidim da želi da se bori za mesto broj jedan", zaključio je Brazilac.