Đoković, OBradović, Kojić..
printscreen
Dejan Kojić i Obradović

printscreen

Dejan Kojić i Obradović, Foto: printscreen

Novak Đoković se nalazi u Londonu gde učestvuje na završnom turnir, na kom ima šansu da se vrati na prvo mesto ATP liste ukoliko trijumfuje na tom takmičenju!

PROČITAJTE JOŠ:

Tom prilikom emisija "24 časa" ugostila je potpredsednika Olimpijskog komiteta Srbije, Bogdana Obradovića i Dejan Kojić iz Teniskog saveza Srbije!

Obradović

printscreen

Obradović, Foto: printscreen

Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije je dao svoje viđenje turnira, i prokomentarisao je Novakovog sledećeg protivnika, Dominik Tima:

"Biće gusto. U svakom slučaju Dominik Tim je pravio dosta problema Novaku, tako da sa te strane Novak jeste motivisan, ovo je najlakši turnir u smislu da nema tih vremenskog uslova kao na Grend slemovima, jako sunce, vremenskih promena, podloge, pakao u Australiji. Tako da sa te strane ovo je pozorišna atmosfera, Novak se u tome dobro snalazi, njemu zaista prija tako nešto, i ja mislim da je to njegova omiljena podloga, "indoor" ova tvrda, to je za njega idealno" - rekao je Obradović!

Lavovskom igrom pobedio Rusa koji će protiv Nadala morati da ide na sve ili ništa! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 11.11.2019. 16:59 - 11.11.2019. 17:15 Stefanos Cicipas slavio je protiv Danil Medvedeva rezultatom 2:0! Danil Medvedev - Stefanos Cicipas, Foto: AP Kirsty Wigglesworth Grčki teniser Stefanos Cicipas priredio je najprijatnije iznenađenje turnira pošto je pobedio četvrtog tenisera sveta, Danila Medvedeva rezultatom 7:6, 6:4!

Dejan Kojić je potom prokementarisao pobedu mladog Austrijanca nad Federerom:

"Recimo da mu je zadao poteškoće, jer je 7:5, 7:5 veoma nezgodan rezulat, ali mislim da je Tim u dobroj formi, što je pokazao u proteklom delu sezone, igrom slučaja ja poznajem prilike iz kojih je on potekao, tako da je on jedan od pretedenata da prvi zameni veliku trojku, koja je polako na zalasku karijere, ne baš Novak ali Federer zasigurno!" - rekao je Kojić.

Obradović je siguran u to da će Đoković da osvoji završni masters u Londonu!

"Ja sam ubeđen da će Novak da osvoji ovaj turnir. Dobro se oseća, sve ide na njegovu ruku bez obzira na sve matematičke kalkulacije koje se tiču Nadala i jurenja bodova. Novak se dobro oseća, ovo je njegova sezona, on apsolutno dominira u poslednjem delu sezone, zato sa te strane upšte ne vidim nijedan jedini problem da on ne osvoji. Veoma cenim Rafu, on je i dalje veliki borac fajter, ali čini mi se da je Novak jedan korak ispred njega" - smatra Obradović koji je potom objasnio da je tenis velika psihološka igra:"Nema lakih mečeva, svih osam igrača su fantastični. I pishološko opterećenje je drugo, treba dobro odigrati tenis. Novak je po meni u prednosti. Iako sam njegov navijač, mislim da će dobiti!"

NAJČITANIJE NA SPORTU:

Ko je najveća pretnja Đokoviću da osvoji London: 

"Rafa je možda jedini za sada pretedent da stane Novaku na put, verujem da će osvojit Đoković ovo sigurno, a nadam se da neće Nadal ući u finale da bi Novak mogao da zasedne ponovo na prvo mesto ATP liste!" - rekao je Kojić!

Đoković otkrio kakav problem teniseri imaju u Londonu, a onda se osvrnuo na svoje najveće rivale!

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 10.11.2019. 21:04 Nemilosrdan prema protivnicima! Novak Đoković, Foto: AP Photo/Alastair Grant Novak Đoković je ubedljivo slavio na prvom meču na završnom turniru u Londonu! Savladao je Italijana Mateu Beretinija sa 6:2, 6:1, a posle meča Novak je otkrio kakve je probleme imao na ovom meču!

Obradović je potom odgovorio na pitanje novinarke o sukobu Federera i Đokovića na kom potenciraju novinari u Engleskoj:

"Novinarima treba senzacija, tako da će uvek biti nešto što će se desiti! Rodžer i Novak su zaista dobri drugari, zajedno treniraji i provode vreme. Oni su svi postali roditelji, razmenjuju iskustva, i verujem da tu ništa ne postoji!" -  rekao je Obradović, koji je potom otkrio njegovo mišljenje koliko Novak može da "traje":

"Niko od mlade generacije nije uspeo da osvoji Grend slem, tek treba da vidimo da li će osvojiti pre nego što se "velika trojka" penzioniše! Iskreno, ja mislim da je ispred Novaka još pet sezona,da je zdrav prav i da mu ništa ne fali, mislim da ima želje i motiva da traje još pet godina!"

Dejan Kojić

printscreen

Dejan Kojić, Foto: printscreen

Kojić smatra da publika traži nove trendove, i otkrio je glavni problem "nove generacije":

"Sad je novi trend da svi žele da vide šta će Kirgijos da uradi, on je zanimljiv navijačima pogotovo onima koji ne mogu da gledaju tenis po pet sati! Generalno, između ove trojice i novih igrača (Medvedev, Tim, Cicipas) je velika razlika u klasi, oni mogu da bljesnu na dva tri turnira, sledi pad, emotivno pražnjenje! U tenisu je najvažnije biti konstantan ,a tu mladi igrači imaju veliki problem, da konstantno igraju dobro i na visokom nivou. da konstantno dolaze do polufinala i finala. A to je pitanje ko će pre da se oporavi do sledećeg turnira, kako emotivno tako i fizički!" - zaključio je Kojić.

VEST DANA:

BONUS VIDEO

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana