Novak Đoković
AP Photo/Alastair Grant
Novak Đoković

AP Photo/Alastair Grant

Novak Đoković, Foto: AP Photo/Alastair Grant

Novak Đoković je ubedljivo slavio na prvom meču na završnom turniru u Londonu! Savladao je Italijana Mateu Beretinija sa 6:2, 6:1, a posle meča Novak je otkrio kakve je probleme imao na ovom meču!

PROČITAJTE JOŠ:

"Znao sam s obzirom da je ovo njegov prvi duel na završnom Mastersu da će biti malo nervozniji, jer nema iskustva da se nosi sa tim pritiskom na ovakvom turniru koji jeste drugačiji od drugih. Znajući to, izašao sam sa jasnom namerom šta taktički treba da radim i sa pravim intenzitetom. Slomio sam taj otpor negde na 3:2, doduše on je promašio popriličnpo lagan forhend. Od tada su stvari išle samo uzlaznom putanjom. Vrlo dobro sam čitao njegov servis, a ima izuzetno snažan i precizan servis, tako da sam vrlo zadovoljan igrom. Nisam puno vremena proveo na terenu, sve je pozitivno" - rekao je Nole za Sportklub.

Đoković je ocenio i brzinu podloge u O2 Areni, a svi dele mišljenje da je ona brža u odnosu na prošlu godinu:

"Slična je. Mislim da nije do podloge već do loptica koje su drugačije koje su dosta brze pogotovo ako su nove što više odgovara serverima. Međutim, uzimajući u obzir činjenicu da je on imao izuzetno snažan servis, nisam imao prevelikih poteškoća jer sam pronašao dobru poziciju na terenu i da sam mu dobro čitao servis. Radujem se novim izazovima. Podloga i uslovi mi odgovaraju, to pokazuju i rezultati u prošlosti." - smatra Novak!

Još uvek nije poznat naredni Đokovićev rival, ali to će svakako biti ili Rodžer Federer i Dominik Tim.

"Protiv jednog ću igrati u utorak, a protiv drugog u četvrtak. Naravno, dosta ljudi željno iščekuje taj meč protiv Federera. Svestan sam važnosti tog meča i koliko isti privlači pažnju. Kada izađem na teren sa Federerom, drugačije je nego kada izađem na teren sa bilo kojim drugim igračem, osim eto Nadala, njih dvojica kao moja dva najveća rivala. Njih dvojica su uvek u meni izazivali posebnu emociju i radujem se tim mečevima, radujem se da vidim kako mogu da igram, kako će se završiti ti mečevi s obzirom na izvrsnu formu u kojoj se trenutno nalazim, mislim da imam dobre šanse. Prehlada je prošlost, glas se vratio" - zaključio je Novak Đoković!

BONUS VIDEO

Ljubiša Tumbaković ekskluzivno za ALO! o sukobu sa Lukom Jovićem!