Novak Đoković i Goran Ivanišević
EPA/PETER KLAUNZER
Goran Ivanišević

EPA/Kirsty Wigglesworth

Goran Ivanišević, Foto: EPA/Kirsty Wigglesworth

Kao grom iz vedra neba je stigla vesta da bi Novak Đoković mogao da ostane bez trenera, jer Goran je bio spominjan kao glavni kandidat za selektora reprezentacije Hrvatske!

Ali trener našeg tenisera je odbacio takvu mogućnost:

"Trener sam Novaka Đokovića, ali pričao sam sa ljudima iz Saveza, juče smo bili i na drugom sastanku, ali sam ja došao s imenom svog kandidata i nadam se da će to izroditi pozitivnim njegovim odgovorom. Pričao sam s njim, malo sam ga nagovarao, igrači ga žele, super je s njima i bitno je da bude dobra atmosfera. Nadam se da će prihvatiti, ako ne, polomićemo ga, haha. Uskoro ćete nadam se od njega saznati. Nije Ivan Ljubičić, to vam mogu reći, obojica smo se pristojno zahvalili na tome. Što se tiče našeg nastupa na Dejvis kupu ispalo je tako kako je ispalo. Da budemo najiskreniji nismo imali neke šanse bez Marina i sa “pola” Borne..." - rekao je Ivanišević za "sportske.jutarnji.hr"!

Na pitanje, kako se vama svideo novi format Dejvis kupa odgovorio je:

"Nisam bio tamo, a ovo što sam gledao mogu reći da je Nadal izvukao Dejvis kup, trebali bi mu spomenik podignuti. U igri su došli više do izražaja parovi, interesantno je da ako imaš jednog jakog singl igrača, dođeš obično do rezultata 1-1 i onda je u parovima sve moguće. Ali videćemo, odavno sam rekao da treba dati dve-tri godine fore tom novom formatu" - smatra osvajač tog takmičenja iz 2005. godine.

Danil Medvedev

AP Kirsty Wigglesworth

Danil Medvedev, Foto: AP Kirsty Wigglesworth

Može se reći da je nova generacija napravila mali iskorak, a on smatra da je Rus taj koji je najbliži da nasledi "veliku trojku":

"Medvedev se pokazao kao najozbiljniji kandidat. Osim Borne Ćorića, meni su dva najdraža igrača Cicipas i Šapovalov. Ozbiljno obojica igraju atomski tenis sa srcem, pogotovo Cicipas - Grk koji se ne boji doći napred, to je pokazao i u Londonu. Mislim da je budućnost dobra. Tu je i Zverev koji za sada još igra toplo-hladno, tu su onda i Tim, Rubljev i Hačanov koji je imao lošu godinu, tu je i Borna. Biće interesantno, iako će još ova trojica imati štošta za reći sledeću godinu, ali da će biti bljeskova mladih to je sigurno" - otkrio je svoje favorite Hrvat!

Vajda Đoković Ivanišević

instagram

Vajda Đoković Ivanišević, Foto: instagram

Nije mogao da izbegne pitanja o Đokoviću:

"Evo, Novakove pripreme kreću 9. decembra u Monte Karlu, zatim idem s njim 16. decembra za Abu Dabi gde će igrati egzibiciju i ostajem još do Božića u Dubaiju. Onda Marijan Vajda preuzima i ide s njim za Australiju igrati ATP Kup. Vajda ide s njim i na Australian Open, dogovorili smo se da ćemo ići svaki na polovinu turnira. Dva Grand Slama ja, dva on. Plan je za sada da idem na Vimbldon i US Open. Novak je izrazio želju za jednim trenerom na Grand Slamu, što je po meni dobro, a i Marijanu je dobro i tako se stvori nekako intimnija atmosfera. Očekivanja su uvek velika, pogotovo kada radiš s igračem kao što je Novak kod kojeg je i samo finale neka vrsta neuspeha. Kako mi je u loži dok ga gledam? Ma kuva se u meni, non-stop su kamere na tebi i moraš ono glumiti kao dobro mi je, a poletio bih da mogu. Nego smiren sam kao trener, iako mi ljudi ne veruju. Moraš biti pozitivan i volim to raditi" - otkrio je planove Ivanišević pa je objasnio kako izgleda Novakova priprema za meč:

Sve zavisi kako je on raspoložen. Nekada zajedno gledamo smešne video snime i umiremo od smeha pet minuta pre meča. Pravilo je da nema pravila. Ali kada on izađe na teren, nikada nisam vidio takvu koncentraciju, to je neverovatno, i vidi se zašto je osvojio toliko Grand slemova. Sada će još više gristi u idućoj godini, nakon što je ovu završio na drugoj poziciji. Ali imamo sjajan odnos, kao uostalom i s Vajdom, pričam Novaku i svoje anegdote iz karijere. Hvala Bogu ima na YouTubeu video dokaza pa onda on gleda i umire od smeha. Fenomenalna saradnja, a jako puno pomažu mentalitet i jezik" - zaključio je Ivanišević intervjuu za "sportske.jutarnji"!

Đoković će sledeće godine pokušati da povrati tron! Očekuju ga ATP kup i ATP Adelejd, na kojem nije igrao skoro trinaest godina.