Hteo da ponizi Novaka pomenuvši Hag, ali je onda toliko žestoko "dobio po nosu" pa je morao da "podvije rep"

Alo.rs/I. S. | sport 2020-07-07 17:02:41 2020-07-07 17:02:41

Hitno su reagovali Srbi iz dijaspore.

EPA/Ali Haider

Novi napada na Novaka Đokovića, pa pokajanje pod ogromnim pritiskom javnosti. Švajcarski komičar Stefan Buser uoutio je javno izvinjenje zbog neprimerenog komentara koji je dao u jednom podkastu u kojem je kritikovao "Adrija tur" i prvog tenisera sveta.

Sunarodnik Rodžera Federera je u poslednjem izdanju SRF-3 podkasta “Odds Men”, prilikom razgovora sa Mihaelom Švajcerom i Aronom Hercom, pominjao organizaciju “Adrija tura”, koju je prokomentarisao kao fijasko, jer je nekoliko tenisera kasnije bilo pozitivno na testiranju na koronavirus, a među njima i Đoković sa suprugom Jelenom.

Novak je, kao što je svima poznato, uputio javno izvinjenje rekakvši kako mu je žao zbog svega što se dogodilo i da je imao sasvim drugačiju nameru, ali Buser je to prokomentarisao na način koji se nimalo nije dopao brojnim slušaocima, naročito Srbima u dijaspori, koji su imali prilike sve to da čuju.

“Srbi visokog ranga obično se izvinjavaju samo u Hagu”, rekao je Buser i tako izazvao burnu reakciju.

 

Ubrzo je pokrenuta onlajn peticija da se preduzmu određeni kazneni koraci protiv Busera i njegovog medijskog tima.

Komičar je rešio da se sada javno izvini zbog komentara koji je izrekao.

“Naša kritika bila je usmerena protiv Novaka Đokovića i učesnika na njegovom Adrija turu, a ne generalno protiv Srba. Očigledno je da se nismo izrazili dovoljno jasno i zbog toga nam je žao. Kada sve pažljivo sagledamo, poenta da se "Srbi visokog ranga izvinjavaju samo u Hagu" je nedogovarajuća u vezi Novaka Đokovića, kom se divimo zbog njegovih sportskih dostignuća - poručio je Buser preko Instagrama.

Buser je takođe dodao mu nije nije bio cilj da povredi bilo čija osećanja i poželeo je svima “mirno i opušteno leto” u ova “nervozna vremena”.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Expand player
Pogledajte više