Novak Đoković i Dominik Tim
AP Photo/Andy Brownbill)
Novak Đoković i Dominik Tim

AP Photo/Andy Brownbill)

Novak Đoković i Dominik Tim, Foto: AP Photo/Andy Brownbill)

Treći teniser sveta Dominik Tim smatra da će dobar rezultat na US Openu ove godine 'vredeti manje nego inače' zbog najavljenog odsustva igrača iz samog vrha.

Uprkos teškoj situaciji u Sjedinjenim Državama sa pandemijom koronavirsa, organizatori planiraju da Gren slem u Njujorku počne 31. avgusta.

"Ako se turniri budu igrali, biću spreman. Ako ne bude tako, više vremena ću provesti kod kuće", rekao je Tim.

"Tenis je jedan od najznačajnijih sportova na svetu. Takmičenja u Formuli 1 i košarci su nastavljena. Vreme je da nastavimo taj trend".

Dominik Tim

AP/Darko Vojinovic

Dominik Tim, Foto: AP/Darko Vojinovic

"Biće to novo iskustvo za sve nas. Neće biti gledalaca, timovi igrača će biti manja, svi ćemo biti u hotelu. Ipak, moja očekivanja su velika", dodao je finalista Australijan Opena.

Aktuelni šampion Rafael Nadal odlučio je da ne brani titulu, a već se zna da zbog povrede neće učestvovati ni Rodžer Federer. Pored njih, još nekoliko igrača iz samog vrha neće igrati u Njujorku.

"Moramo da budemo svesni da mnogi vrhunski igrači neće učestvovati. To znači da će dobar rezultat vredeti manje nego inače ili u poređenju sa Australijan Openom ove godine. Uprkos tome, jedva čekam da zaigram".

Još se čeka konačna odluka Novaka Đokovića da li će da učestvuje na US Openu, iako je prvi teniser sveta na listi prijavljenih igrača.

PROČITAJTE JOŠ: