Laslo Đere
EPA - EFE, Chema Moya
Laslo Đere

EPA - EFE, Chema Moya

Laslo Đere, Foto: EPA - EFE, Chema Moya

Srpski teniser Laslo Đere eliminisan je u drugom kolu Mastersa u Rimu, pošto je u dva seta poražen od Nikoloza Basilašvilija.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠTA RADI OVAJ DEČKO?! Šokantan početak meča u Rimu! Evo kako je Kirjos iznenadio Medvedeva! Teniski svet priča samo o ovom potezu! (VIDEO)

ALO! NA LICU MESTA! Vilander: "Živeli smo u malom gradu gde nije imalo šta da se radi. To je bila ljubav na prvi pogled!" (VIDEO)

VILANDER O SRPSKIM TENISERIMA, NOVOJ GENERACIJI, ALI I O "VELIKOJ TROJCI" "On je apsolutni favorit na Rolan Garosu, osvojiće još mnogo Grend slem titula" (FOTO + VIDEO)

Đere, 32. teniser sveta, odigrao je solidan meč, ali je u odlučujućim trenucima Basilašvili bio bolji i na kraju je zasluženo slavio – 7:5, 6:4.

Tokom prvog seta videli smo čak pet brejkova, od kojih je srpski igrač pretrpeo tri. Đere je dva puta uspeo da se vrati iz zaostatka, ali nije uspeo i treći put.

Gruzin do brejka došao je u jedanaestom gemu, potom je u dvanaestom potvrdio prednost za vođstvo u setovima.

U drugom setu teniseri su bili dosta sigurni na servisu, međutim Đere je dopustio jednu brejk loptu i Basilašvili ju je iskoristio (4:2). Srpski igrač nije uspeo da se vrati 18. teniser sveta zasluženo prolazi u treće kolo.

Basilašvili će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Rafaela Nadala ili Žeremija Šardija.