Novak Đoković
Alo/Marko Metlaš
Novak Đoković

Alo/Marko Metlaš

Novak Đoković, Foto: Alo/Marko Metlaš

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je u podkastu svog kolege, Vaseka Pospišila otkrio da je često plakao dok je bio mlađi!

Novak se prisetio svog prvog turnira, a tada je imao svega osam godina!

Srpski teniser je uspeo da pobedi na svom debiju i to posle taj-brejka, a onda je usledio poraz od Srbina koga dobro poznajete, Đoković je plakao na oba meča:

"Sećam se svog prvog turnira kojeg sam odigrao u životu, moj prvi zvanični turnir. Imao sam osam godina, a pobedio sam na tom meču posle taj-brejka 10-8! Bio sam ispunjen srećom i veoma iscrpljen. Majka je bila tu, zagrlila me! U jednom trenutku nakon zagrljaja, meni su suze potekle!" - iskreno priča Đoković o svojim počecima:

"Sledećeg dana sam izgubio od Viktora Troickog 9-0, a potom sam zaplakao ponovo! Plakao sam dosta kada sam bio dete!"

Kanadski teniser ga je potom upitao koga je prvo zvao kada je ostvario prvu veliku pobedu:

"Mamu, definitivno! Mama je uvek tu i kada su dobra i kada su loša vremena. Sa njom sam podelio taj momenat sreće!" - otkrio je Đoković!

Potom je Pospišil pitao Novaka šta je prvo kupio sa prvom "platom", a ovaj mu je odgovorio dres!

Za kraj razgovora je istakao da mu je finalni meč Australijan opena 2012. godine bio najiscrpljujući meč u karijeri, a Kanađanin se prisetio da su nakon tog meča na ceremoniji dodeljivanja trofeja, Đoković i Nadal sedeli na plastičnim stolicama!

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

dejan

04.08.2020 08:52

Pa sveti oci su rekli "Bezi od coveka koji ne place",zato i jesi prvi.

Nestaško

04.08.2020 21:01

Novak je crn, ali fizionomija, odlučnost. kontrola i stamenost se vidi u majci. Verujem da je ona tihi i moćni stub, otac je više kao lajavi krelac koji sve nervira...

Nestaško

05.08.2020 09:53

Ja imam ovakvu facu kad pogledam svoj novčanik...