Novak Đoković
RAS Foto: Marko Metlas
Novak Đoković

RAS Foto: Marko Metlas

Novak Đoković, Foto: RAS Foto: Marko Metlas

* Đoković nije igrao još od Vimbldona

* U prvom kolu takmičenja u Ohaju je slobodan

* Nagradni fond turnira je 6,05 miliona dolara

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković ove nedelje će pokušati da odbrani trofej osvojen prošle godine na Mastersu u Sinsinatiju.

Nole zaboravio gde se parkirao, pa na italijanskom krenuo u urnebesnu potragu Tesle u Sinsinatiju! (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 12.08.2019. 13:09 Izmamiće vam osmehe! Novak Đoković, Foto: EPA/Andy Rain * Turnir u Sinsinatiju počinje danas a traje do 18. avgusta! * Prvi nosilac turnira Novak Đoković je slobodan na startu * Nagradni fond turnira je 6,05 miliona dolara Najbolji teniser sveta, Novak Đoković se trenutno nalazi u Sinsinatiju gde se održava poslednji Masters pred poslednji Grend slem u kalendarskoj godini, US Open.

Uoči turnira, novinare je zanimalo da li će ova nadolazeća generacija igrača uspeti da nasledi njega, Rodžera i Nadala u vrhu "belog sporta".

"Moraće neko da se pojavi. Doći će i taj čas, nadam se ipak ne tako skoro. I dalje igramo najbolje što možemo na najvažnijim takmičenjima", kaže Đoković.

Ovako izgleda trening Novaka kroz komšiluk Sinsinatija, usledila je jedna neprijatna ali efektna specijalnost! (FOTO + VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 12.08.2019. 09:17 Vreme je za dupli zlatni Masters! Novak Đoković, Foto: AP/Joe Toth * Turnir u Sinsinatiju počinje danas a traje do 18. avgusta! * Prvi nosilac turnira Novak Đoković je slobodan na startu * Nagradni fond turnira je 6,05 miliona dolara Novak Đoković je stigao u Ameriku gde će igrati na turniru u Sinsinatiju.

Dominik Tim

Paul Chiasson/The Canadian Press

Dominik Tim, Foto: Paul Chiasson/The Canadian Press

Smatra da im je najveća pretnja Austrijanac Dominik Tim za koga kaže da je najiskusniji od nove generacije:

"On je tu u najužem krugu već godinama. Nekako mi deluje najzreliji od svih i kao neko ko ima dosta iskustva na Grend slemu. Definitivno ga smatram nekim ko bi moga da bude lider ovog sporta", kaže Đoković.

Federer progovorio o bolnom porazu u finalu Vimbldona, ali je najavio i veliku borbu za trofej u Sinsinatiju!

AUTOR: b92-Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 12.08.2019. 11:28 U drugoj rundi igra sa pobednikom meča između Matea Beretinija i Huana Ignjasija Londera Rodžer Federer i Novak Đoković i Damijen Štajner, Foto: twitter/RadioSportChile * Masters u Sinsinatiju počinje danas a traje do 18.

Sve više novih igrača dominiraju servisom i na to je imao opasku:

"U toj novoj generaciji imate zaista mnogo visokih igrača sa jakim servisom, što je svakako prednost. Pogledajte Reilija Opelku. Nisam verovao da će se pojaviti igrač koji je viši od Džona Iznera. Ako imate jak servis i agresivnu igru, to je tri četvrtine svega što vam je potrebno. Čak iako su podloge danas nešto sporije, servise je teško vratiti i to stavlja poseban pritisak na vas kada servirate", rekao je Novak.

Interesantan mu je i finalista Rodžers kupa, Danil Medvedev:

"I on ima jako oružje u servisu i bekhendu. Servis je pojačao i kreće se bolje. Mentalno je jači i ima tu snagu da se dobro nosi u važnim momentima. Biće sve bolji kako bude igrao više tako teških mečeva. Mnogo je radio i to mu se očigledno isplatilo", zaključio je Novak.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića