Novak Đoković i Janko Tipsarević
Profimedia
Novak Đoković i Janko Tipsarević

Profimedia

Novak Đoković i Janko Tipsarević, Foto: Profimedia

Potpuno neočekivano, tokom US Opena, pojavila se vesti da će Novak Đoković igrati za Srbiju na završnom turniru renoviranog Dejvis kupa. Kako je najbolji teniser sveta prihvatio da igra na turniru koji će trajati od 18. do 24. novembra, otkrio je fudbaler Barselone Đerard Pike, čovek koji stoji iza ovog novog projekta.

PROČITAJTE JOŠ:

Nole je bio veliki protivnik reforme takmičenja reprezentacija, ali se sve promenilo posle sastanka u Njujorku.

- Dugo smo razgovarali. Rekao sam mu da sam svestan njegove pozicije kao ATP igrača i predsednika Saveta igrača, ali i da ima obavezu prema Srbiji da zaigra. Objasnio sam mu da ima obavezu da pomogne svojoj teniskoj federaciji da popularizuje tenis i da nastavi da ulaže u razvoj mladih igrača. Potpuno je normalno da učestvuje na ovom turniru, pošto to šalje jasnu sliku da ITF i ATP moru i moraju da sarađuju kako bi gradili bolju budućnost tenisa - objasnio je Pike, čovek koji se nalazi na čelu kompanije „Kosmos“, koja je preuzela organizaciju Dejvis kupa.

Džerard Pike

Profimedia

Džerard Pike, Foto: Profimedia

Defanzivac koji je 102 puta igrao za reprezentaciju Španije, član Barselone od 2008. godine, smatra i da je Novak odlučio da igra i zbog toga što je Janko Tipsarević najavio da će upravo na završnom turniru Dejvis kupa staviti tačku na karijeru.

Grupa A

Francuska

Srbija

Japan

 

Grupa B

Hrvatska

Španija

Rusija

 

Grupa C

Argentina

Nemačka

Čile

 

Grupa D

Belgija

Australija

Kolumbija

 

Grupa E

V. Britanija

Kazahstan

Holandija

 

Grupa F

SAD

Italija

Kanada

Pike je otkrio i da će se Rodžer Federer priključiti ovom turniru sledeće godine.

- Švajcarska se ove godine nije kvalifikovala za završnicu, ali sam razgovarao sa Rodžerom i njegovim agentom i oni se slažu da sledeće godine uzmu učešće u Dejvis kupu - tvrdi Pike.

Najčudniji detalj meča Srbija - Amerika, naš igrač nije bio svestan šta se dešava! Je li ovo moguće? (VIDEO)

AUTOR: Blicsport/S.M. DATUM I VREME: 12.09.2019. 22:17 Vrhunski. neverovatan potez Marjanovića, Foto: Twitter/Ene?! Boban Marjanović je jedan od najvećih gorostasa svetske košarke, ali je ujedno i pravi dobroćudni div. Videli smo da se "pocepao" i da izgleda kao Terminator, a na meču sa SAD-om smo se uverili u njegovu snagu, kao uostalom i Donovan Mičel.

 

Novak: Biću spreman za Tokio

Đoković se oglasio na Tviteru i potvrdio je vesti koje je „Alo!“ već objavio.

- Hvala vam svima na velikoj podršci i interesovanju za stanje mog ramena. U procesu sam rehabilitacije i nadam se da ću biti spreman već za sledeći turnir u Tokiju. Svakako vam se javljam sa novostima. Hvala vam još jednom - napisao je Đoković.

Sistem završnog turnira Dejvis kupa, koji će biti održan u madridskoj dvorani „Kaha mahika“, takav je da će 18 reprezentacija biti podeljeno u šest grupe po tri tima. Pobednici grupa, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije, potom će se ukrstiti u četvrtfinalu, a šampion sveta će biti određen posle nadmetanja u polufinalu i finalu. Tokom svakog duela igraće se dva meča u singlu i jedan u dublu.

BONUS VIDEO:

Đorđević posle Amerike: "Bila nam je velika želja, igrali smo za čast"