Beograd se na sjajan način zahvalio najboljem teniseru današnjice (FOTO/VIDEO)

Alo.rs/S.S. | sport 2021-03-08 19:49:25 2021-03-08 19:49:25

Palata Albanija, zgrada Narodne skupštine, fontana na Slaviji, Brankov most, Most na Adi, osvetljeni su u bojama srpske zastave.

Marija Dameski

Na Novom Beogradu ispred restorana "Novak" stanovnici prestonice dočekali su najboljeg tenisera sveta, a on je sa njima podelio sreću nakon obaranja Federerovog rekorda.

Вечерас Београд слави тријумф Нолета! Од данас Београђанин Новак Ђоковић најбољи је тенисер свих времена. Хвала Ноле за радост коју си пружио нашем народу! Posted by Горан Весић on Monday, March 8, 2021

U centru u žiži isti čovek, svetski broj 1, samo na snimcima na fasadi Skupštine grada Beograda, od 19 do 22 časa, su prikazivane projekcije snimaka s njegovim najboljim potezima u dosadašnjoj karijeri.

Na bilbordima na koje Skupština grada Beograda ima pravo, ispisane su poruke zahvalnosti Đokoviću, a građevine u prestonici Srbije koje imaju ugrađenu dekorativnu rasvetu - Palata Albanija, zgrada Narodne skupštine, fontana na Slaviji, Brankov most, Most na Adi, osvetljeni su u bojama srpske zastave, jer boje te zastave, kako ističe zamenik gradonačelnika Goran Vesić, Novak sa ponosom nosi na svom dresu i s ponosom proslavlja svojim pobedama u svetu.

- Na taj način želimo da mu se još jednom zahvalimo za sve što je uradio za Srbiju i za Beograd. Za nas u Beogradu Novak Đoković je uvek bio najbolji teniser na svetu, a sada je zvanično za čitav svet, čak i za one koji ga ne vole i koji mu ni to ne priznaju - kazao je Vesić i dodao da je Novak proneo slavu Beograda i Srbije širom sveta i da je mnogo učinio da naša zemlja i naši građani imaju dobar i pozitivan imidž. 

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više