Rodžer Federer i Novak Đoković
instagram
Novak Đoković i Rodžer Federer

AP/Jim Young

Novak Đoković i Rodžer Federer , Foto: AP/Jim Young

Zbog toga se američki teniser Noa Rubin pobunio i rešio da osuje paljbu preko Novaka Đokovića i Rodžera Federera!

"Da su Federer ili Đoković igrali finale, da li bi stvari bile drugačije? To je pitanje koje moramo da postavimo i ono što možemo je da zaključimo da njih dvojica ne bi bili primorani da igraju u ovakvim uslovima", rekao je Rubin za "Sporting News".

Smatra da teniseri koji igraju kvalifikacije nisu imali izbor, već da moraju da se pojave kako bi zaradili novac:

"Mi nemamo mnogo šansi da zaradimo ovoliku količinu novca i napredujemo u renkingu. Hipotetički: ako izgubimo u prvoj rundi turnira, time ćemo zaraditi više novca nego na bilo kom drugom takmičenju, tako da bi odustajanje ili pretnja odustajanjem bili teško izvodljivi" otkrio je Rubin koji je odgovorio kritičarima da odustane od turnira:

"Ako se kvalifikujete zaradićete mnogo novca, dobiti momentum i dosta poena i prilika. To može da vas 'pogura' do kraja sezone. Ljudi kažu da odustanem od turnira, ali - ovako ja zarađujem za život, ovo je moj život i moja profesija"

Rubin koji je istakao da između igrača i organizatora turnirane postoji nikakva komunikacija:

"Oni su na početku poslali i-mejl koji ja nisam dobio. Ja mislim da je trebalo da dobijemo i-mejl na svakih sat vremena u kojem bi nas obaveštavali o kvalitetu vazduha, a to nismo dobili, tako da nisam siguran koji je problem o komunikaciji i šta se tačno dešava", zaključio je Rubin.

Upravo je danas Noa Rubin izgubio od Japanca H. Morija sa 7:6, 7:5 i neće učestvovati na prvom Grend slemu u godini!