"NOVAK JE BIO PROSEČAN" Hrvat dao sraman intervju o Đokoviću, i to sve zbog Federera
Foto: Printscreen

- Ne mogu da 'pobedim' u ovoj temi. Možda ne mogu da budem ni objektivan. Ali za mene, najveći je onaj ko je imao najveći uticaj na svoj sport. Kada pričamo o najuspešnijem ikad, to će skoro sigurno biti Novak. Osvojio je najviše grend slem titula, bio je 'Broj 1' najduže vremena. Svi statistički brojevi su na njegovoj strani. Ali postoji razlika između najvećeg i najuspešnijeg" - rekao je Hrvat.

Nastavio je u istom ritmu.

- Majkl Džordan nije bio najuspešniji košarkaš, ali svi ga smatraju najvećim. Kako to? Zbog njegovog uticaja na sport. Što se mene tiče, to je Rodžer u tenisu. Svi to mogu da vide drugačije i ne moramo svi da se saglasimo po ovom pitanju. Rodžer je imao svoje velike momente, sada je Novakov red. Ali to ne baca senku na Rodžerovu karijeru. Uvek ćemo pričati o 'velikoj trojci' i svi će imati svoje favorite i to je u redu - dodao je on.

NIGDE GLAMURA I LUKSUZA Zavirite u sobu Stefana i Tare Đoković, svaki detalj je pažljivo osmišljen, a jedna stvar je više nego zanimljiva (FOTO)

Ljubičić je bio upitan i za to šta ga najviše impresionira kod Đokovića? "

- Njegova odlučnost, njegova motivacija, vatra u očima... Njegova tvrdoglavost da uvek želi više. A sada ga hrani negativna energija. Konstantno traži balans, svakodnevno. To možete da osetite, da vidite. U jednom trenutku želi da oseti ljubav ljudi i traži je, u drugom mu je potrebna mržnja i traži je.

Otkrio je neke detalje o Đokoviću.

- Kao junior, došao je na akademiju sa Rikardom Pjatijem, a tamo sam bio i ja. Trenirali smo zajedno mesecima. Naravno da ste mogli da vidite da ima talenat, bio je pokretan i vrlo okretan. Ali na tehničkom nivou, bio je prosečan. Njegov bekhend je bio dobar, njegov forhend je bio problematičan, njegov servis je i dalje imao veliki prostor za napredak... Nikad ne bih pomislio da u to vreme da će postati najuspešniji. To je veoma impresivno - dodao je Ljubičić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading