"TO NE BISMO VOLELI DA SE DESI" Nekadašnja teniserka otkrila kako Đoković može da izgubi na Vimbldonu
AP Photo/Alastair Grant

 

Vimbldon počinje za dva dana, a glavni favorit je srpski teniser Novak Đoković. Tako misli i nekadašnja teniserka Barbara Šet koja najveću prednost daje Noletu iz mnogo razloga.

- Moram da kažem, gledajući kako je Novak igrao ove godine, gledajući kako je Novak igrao na Vimbldonu u prošlosti, on ulazi kao veliki favorit, iako neće biti prvi nosilac. On je tako kompletan igrač na toj podlozi, najbolje se kreće na travi. Mislim da je on najbolji igrač u smislu konzistentnosti i nema nikakvih slabosti, čak je i bolji nego na bilo kojoj drugoj podlozi. Mislim da je samo on taj koji bi na svoj način mogao da spreči sebe da pobedi. I mislim, videli smo to pre nekoliko godina kada je išao na kalendarski slem na US Openu protiv Danila Medvedeva. Psihički se raspao jer je to bilo previše za njega. Očekivanja. Sada je toliko sazreo, mnogo toga se dogodilo. Imali smo čitave godine tokom korone u kojima je imao i suočio se sa nekoliko problema. Mislim da je jači nego ikada, ne samo teniski, već i mentalno. Dakle, mislim da je veoma željan da osvoji 24. grend slem titulu i mislim da će to učiniti jer je on u celini najbolji igrač koji igra u ovom trenutku - rekla je Barbara koja Novaka veoma dobro poznajte, a onda nastavila:

- Na svakoj podlozi igra svoj najbolji tenis. On nema pravih slabosti. Njegov način razmišljanja je fenomenalan. Zato mislim da će to učiniti", ispričala je Šet i zatim govorila o rekordima koje Srbin obara: "To je na njegovom dnevnom redu. Ovaj put želi da dobije bitku. Sve što želi je da obori svaki pojedinačni rekord koji postoji. I trebalo bi, znate. I mislim da je poslednjih nekoliko godina kada mu ponekad nije dozvoljeno da igra i kada nije mogao da igra, to je zapravo bila pozitivna stvar za njega, jer je sada tako svež i tako je željan. Mislim da je izuzetno blizu. Mislim, on je već na pola puta. Da budem iskrena, ne mogu da vidim da ga neko pobedi u Vimbldonu osim ako se ne povredi ili nešto slično. Ali ne želimo da se to desi, očigledno. Što se tiče tenisa, ja ne vidim ko može da ga pobedi. A onda će biti zanimljivo videti kako će se još jednom nositi sa pritiskom na US openu, jer će se sigurno osvrnuti na ono što se dogodilo pre nekoliko godina kada je stigao do finala protiv Danila. Sećam se da je bilo suza usred meča gde je tek shvatio 'ovo je previše za mene'. Ali mislim da sada vidimo drugačijeg Novaka.

Barbara Šet i Novak Đoković

Printscreen/Twitter

 

Kako je i sama priznala, Alkaraz još uvek nije zreo da savlada Novaka.

- Da, Karlos je osvojio turnir u Kvinsu, ali videli smo šta se desilo sa njim na Rolan Garosu kada je počeo da se grči jer je bio previše uzbuđen što će igrati protiv Novaka. Tako da i dalje mislim možda ne teniski, ali mentalno, pristup da igra protiv Novaka, on još uvek nema zrelost da igra protiv njega zbog priprema, načina razmišljanja i svega ostalog. Vidite u tenisu koliko taj emotivni, mentalni deo zadire u igru, a to smo videli u Parizu. Mislim da će stići daleko na turniru. Mislim, pobeda na turniru u Kvinsu, to je svakako pomoglo. I pokušao je da se poboljša i nauči kako da igra na travi. Veoma je zeznuto kada ste jedva igrali. Karlos je odigrao ukupno 11 mečeva na travi u svojoj karijeri i osvojio je titulu. Odigrao je pet mečeva ili šest mečeva u Kvinsu. Ali gledao je video snimke Rodžera Federera kako igra na Vimbldonu samo da bi naučio kako da igra na toj podlozi. Dakle, mislim da ima još mnogo posla. Može da pobedi sve ostale, to je sigurno. Ali morate biti veoma disciplinovani na travnatom terenu. Morate biti veoma strpljivi jer stvari stoje drugačije. Nisu kao ni na jednoj drugoj površini. Igranje na samom Vimbldonu je veoma drugačije sa svom tradicijom, sa svom atmosferom, veoma je drugačije. Neće dobiti ništa od navijača. Publika je veoma mirna u poređenju sa ostalim grend slemovima. Ne mislim da je spreman da osvoji titulu na Vimbldonu zbog Novaka Đokovića - rekla je Šet i tako verovatno razočarala navijače mladog Španca.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading