Novak siguran na startu Rolan Garosa
Foto: AP/AP Photo/Jean-Francois Badias

Posle poruke Novaka Đokovića krenuli su napadi iz Prištine, a zatim i saopštenje lažnog Teniskog saveza "Kosova".

Ova institucija tvrdi kako će zbog ponašanja najboljeg tenisera u istoriji tražiti kaznu - od samog grend slem turnira u Parizu, ali i od ATP-a.

Kako prenosi "Gazetablic", lažni TSK smatra da ovakvim porukama nije mesto na teniskom terenu, a da se Đokovićevi incidenti i provokacije ponavljaju bez ikakve kazne!

NOLE SVE OTKRIO Zašto Stefan i Tara nisu bodrili tatu? Đokovićev odgovor je sjajan

- Đoković ponovo provocira nacionalističkom podrškom! Srpski teniser Novak Đoković nastavlja sa svojim nacionalističkim i šovinističkim ponašanjem kroz provokacije protiv države Kosovo. Po završetku meča na Rolan Garosu protiv Aleksandra Kovačevića na kameri gde su snimljene poruke pobednika meča, Đoković je napisao 'Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju'. Protiv ovakvog ponašanja, koje se vrlo često ponavlja, ne preduzimaju se nikakve kaznene mere i to se ne može opravdati. Teniski savez Kosova će snažno stati u odbranu vrednosti i dostojanstva zemlje i njenog naroda, ali istovremeno i u odbranu vrednosti koje tenis kao sport uopšte prenosi, a to su jedinstvo među ljudima, nada, radost i strast za inkluzivnošću. Teniski savez će tražiti da Đoković bude kažnjen od strane Međunarodne teniske federacije ATP i Rolan Garosa kao organizatora turnira - navodi se u saopštenju.

Rolan Garos je istakao da nikakve kazne neće biti, tako da je sve ovo što rade više nego smešno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading