NOLE KONSTANTNO NA UDARU "HEJTERA" Francuzi Novaku ponudili zaštitu od maltretiranja na internetu
Foto: AP/Tanjug/Ap

Rezultati su otkrili da se sa ružnim komentarima najviše suočavaju Novak Đoković i Arina Sabalenka.

VSN je „izmerio društveni sentiment tvitova koji pominju igrače u negativnom svetlu, kao i reakciju javnosti na određene objave na ostalim društvenim mrežama“ i uspeli su da odrede koji teniseri su pretrpeli najviše negativnosti na mreži tokom perioda od 16 meseci.

Što se tiče muškaraca, podaci otkrivaju da je Novak Đoković dobio najviše negativnih komentara jer je skoro svaki peti tvit (15%) o srpskom asu negativan. Grčka zvezda Stefanos Cicipas takođe je dobio mnogo negativnih povratnih informacija sa mnogim komentatorima koji nisu zadovoljni njegovim ponašanjem na terenu.

Nasuprot tome, britanski teniser Kameron Nori ima samo četiri odsto negativnih tvitova.

NEOČEKIVAN STAV ŠVEĐANINA Vilander progovorio o Novaku, njegove reči iznenadile sve

NOLE KONSTANTNO NA UDARU

Tanjug/Ap

 

Podaci su takođe otkrili da VTA zvezde trpe više zlostavljanja na mrežama od svojih muškiһ kolega, jer prvih šest nosilaca ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske u proseku ima negativan sentiment od 8,6% u poređenju sa 8,3% muškaraca.

Aktuelna šampionka Australijan opena Arina Sabalenka dobija najviše negativnih komentara sa takođe 15 odsto kao i Novak. Iza nje su šampionka Vimbldona Elena Ribakina i Francuskinja Karolin Garsija koje imaju deset odsto negativnih komentara.

Pred početak Rolan Garosa, organizatori turnira na pariskoj šljaci želeli su da učesnici makar na dve nedelje budu mirni i izolovani od kritika na društvenim mrežama pa je tako igračima ponuđena zaštita veštačke inteligencije od zloupotrebe društvenih mreža.

Koristeći tehnologiju „Bodigard“ , komentari koje igrači dobijaju na društvenim mrežama biće praćeni u realnom vremenu i analizirani za manje od 200 milisekundi.

-Kao deo svoje strategije da se brine o mentalnom zdravlju igrača, FFT je odlučio da sarađuje sa Telohraniteljem u borbi protiv sajber maltretiranja - navodi se u saopštenju FFT-a.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading