TENIS BEZ ĐOKOVIĆA, NADALA I FEDERERA Vreme je da počnemo da se navikavamo
Tanjug/Ap

Prošle godine Rodžer Federer je "okačio reket o klin". Nije to bio preveliki šok imajući u vidu da se mučio sa povredama i da je preskakao veliki broj turnira.

Slično se ove sezone dešava Rafaelu Nadalu. Hoće li i on uskoro krenuti Rožerovim stopama? Miriše na tako nešto, ali Španca nikako ne smemo otpisati. Čak iako nije igrao od Australijan opena, ko sme da se kladi protiv njega na Rolan Garosu ako bude zaigrao?

Do pre samo dve godine uživali smo u mečevima "velike trojke", ali je sada krajnje vreme da počnemo da se navikavamo na tenis bez Novaka, Rodžera i Rafe.

TENIS BEZ ĐOKOVIĆA, NADALA I FEDERERA Vreme je da počnemo da se navikavamo

EPA-EFE/ANDY RAIN

 

 

Sve je više turnira na kojima gledamo "neke nove klince", a pitanje je da li ćemo ikada više imati prilike da vidimo okršaj Đokovića i Nadala. I možda tek sada plako postajemo svesni šta su trojica veličanstvenih sve uradili, ne samo za tenis.

Nekada smo pomalo olako shvatali mečeve Srbina, Švajcarca i Španca, verovatno pomislivši ma igraće oni još mnogo mečeva, ovaj i nije tako bitan. Sada bi mnogi sve dali da Federer, Novak i Rafa ponovo ukrste rekete.

Đoković je u nekoliko navrata isticao kako namerava da još dugo igra, odnosno da će igrati sve dok bude osećao "glad". Nema dileme da je Novakovo telo u boljem stanju od Nadalovog, ali i on će u maju proslaviti 36. rođendan. 

TENIS BEZ ĐOKOVIĆA, NADALA I FEDERERA Vreme je da počnemo da se navikavamo

AP Photo/Radivoje Pavicic

 

 

Na početku godine mučila ga je zadnja loža, sada ima problema sa laktom, protiv Dušana Lajovića u četvrtfinalu Srpska opena delovao je i pomalo iscrpljeno, umorno. Nije to ništa strašno, niti su to problemi koji bi ga duže odvojili od terena, ali su podsetnik da je i on samo čovek i da godine ipak polako čine svoje.

Uostalom, da je sve u redu Novak bi sigurno nastupio u Madridu, potrebni su mu mečevi pred Rolan Garos.

Nadalova brojna otkazivanja, Novakov pad forme praćen povredama samo su nagoveštaji neminovnosti koja uskoro dolazi.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading