VILANDER UZEO DIGITRON ZBOG NOVAKA Sve je izračunao: Đoković će gaziti, ali za to ima jedan uslov
Foto: EPA/EPA/Ilustracija

- Đoković igra igru procenata. U smislu, što zna da će mu dugovečnost omogućiti da osvoji još dva do pet grend slem trofeja. Brojke to govore: od njegovog prvog osvojenog Australijan opena do danas, godišnje osvaja između 1,3 i 1,4 grend slem pehara. Tako da, ako ostane zdrav i spreman, imaće velije šanse da uzme još nekoliko velikih trofeja u narednom periodu - izračunao je Vilander.

UDAR NA SRBINA Da li je ovo novi rat Novaka Đokovića i čelnika ATP-a?

On smatra da Novak može do titule na sva četiri velika turnira.

- Da li će to biti na Vimbldonu, Rolan Garosu ili US openu, svejedno je, Đoković zna da ima šanse samo da ostane zdrav. A, dugovečnost znači da šalje poruku rivalima: „Hej momci, nisam star, osećam se mlado“. On izgleda mladoliko i osvajaće najveće turnire dok god bude zdrav. Uzimaće bar po jedan grend slem trofej godišnje dok bude igrao. Mislim da je baš to i poruka koju nam šalje.

TOTALNI SUNOVRAT VELIKOG ASA Nekada je mučio Novaka, a sada ne može da pobedi nikoga, ali stvarno

Vilander smatra i da je upravo to veliko suparništvo sa Nadalom i Rodžerom Federerom kod Novaka stvorilo neprestanu “glad” za uspesima.

- Mislim da savršeno razumem šta Novak govori. Nema šanse da bi on imao isti motiv, glad, ambiciju, pokretačku snagu da nije bilo Federera i Nadala. Da biste postali igrač kakav je danas morate svakog dana da budete motivisani da radite svom snagom na svakom treningu. Pa morate da probate da dobijete svaki meč tokom cele godine, jer to je ono što su radili Rodžer i Rafa. Mislim da je Novak dokazao ne samo da ima ambiciju da bude jedan od najboljih, nego želi da bude najveći svih vremena, a u isto vreme voli svoj posao i želi da se njim bavi još dugo vremena - zaključio je Mats Vilander.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading