STRAHOVALA ZA ŽIVOT, BORILA SE SA VELIKIM PROBLEMIMA, PA OSVOJILA TITULU Srpska teniserka ima neverovatnu životnu priču, a sada je pokazala kakav je borac: Ponovo krećem od nule (FOTO)
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

 

Da nikada ne treba odustati, ma koliko da vam se čini da je put nekada popločan raznim preprekama, najbolje je na svojoj koži osetila srpska teniserka Dejana Radanović (26).

Nekada jedna od najboljih naših igračica više od dve godine mučila je muku sa zdravstvenim problemima i to nimalo naivnim. Dejana je imala tegoba sa srcem. Bolovi, terapije, dug oporavak i posle svega nagrada u vidu titule na turniru u Monastiru pre nekoliko dana.

- Utisci su stvarno odlični. Jako sam srećna što sam uspela da dođem do trofeja posle toliko vremena, odnosno pre svega da budem u prilici da igram uopšte. Sedam mečeva sam odigrala u isto toliko dana, što se nije desilo baš dugo i drago mi je što sam uspela da se izborim sa svim emocijama, a i umorom koji je krenuo da se javlja u polufinalu i dođem do titul - započinje razgovor za "Alo!" Dejana.

STRAHOVALA ZA ŽIVOT, BORILA SE SA VELIKIM PROBLEMIMA, PA OSVOJILA TITULU Srpska teniserka ima neverovatnu životnu priču, a sada je pokazala kakav je borac: Ponovo krećem od nule (FOTO)

Foto: privatna arhiva

 

Tokom karijere Dejana je sarađivala i sa nekadašnjim trenerom Ane Ivanović Zlatkom Novkovićem koji joj je mnogo pomogao.

- Saradnja sa Zlatkom je bila super i od njega sam dosta toga naučila. Meni je teniska baza u Novom Sadu, a on je u Beogradu pa smo većinu vremena bili na daljinu i na telefonu. Kad sam došla do ozbiljnijeg nivoa to je krenulo da nas ometa jer sam prosto morala imati trenera pored sebe. Njemu se tada ukazala prilika da radi sa Donom Vekić i tu su nam se putevi nažalost razišli. On je divan čovek pre svega i u super odnosima smo.

Najbolju sezonu u karijeri Dejana je odigrala 2017. godine kada je osvojila četiri turnira, onda se borila i na grend slemovima. Možda je trofej u Tunisu najava tih dana.

- Nadam se i jako bih volela to. Međutim, ja sam sada u situaciji da moram sve od "nule" i put je dalek. Cilj mi je da pre svega ostanem zdrava jer sam definitivno naučila da džabe sve, ako zdravlja nema. Nadam se dobrom tenisu, uživanju u sportu, a shodno tome će doći i rezultati.

STRAHOVALA ZA ŽIVOT, BORILA SE SA VELIKIM PROBLEMIMA, PA OSVOJILA TITULU Srpska teniserka ima neverovatnu životnu priču, a sada je pokazala kakav je borac: Ponovo krećem od nule (FOTO)

Foto: privatna arhiva

 

Dejana je imala priliku i da brani boje svoje zemlje na Bili Džin kupu.

- Osećaj igranja za svoju državu je neprocenljiv, pogotovo što je tenis individualan sport i stalno si sam ili sa trenerom. Tih nedelju dana kad smo svi zajedno zaista ima neku posebnu draž. Pogotovo što smo mi tako temperamentan narod i kad se sve energije spoje bude odlično.

Što se tiče Novaka Đokovića, šta reći o najboljem svih vremena...

- Zvanično i najbolji teniser svih vremena, sve osim toga što bih rekla bilo bi suvišno. Nisam imala priliku da ga upoznam, nažalost, ali nadam se da će biti prilike u budućnosti.

Kakvi su dalji planovi naše teniserke?

- Dalji plan mi je prvenstveno da uhvatim kontinuitet i uđem u meč ritam, koji je potpuno drugačiji od trenažnog procesa. Volela bih što više mečeva da odigram u naredna dva, tri meseca i to će najverovatnije biti na turnirima 15k serije s obzirom na moj trenutni rang, pa početkom leta se nadam da ću moći da se vratim jačim takmičenjima.

Dve godine velike borbe, problemi sa srcem i "budi srećna da nisi u kolicima"

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dejana (@dejanaradanovic)

 

Dejana je u februaru 2021. godine imala Kovid, ali je veći problem bio taj što je imala srčanih tegova. Doktor joj je rekao da će biti sve u redu nakon kratkog oporavka, ali nije bilo tako...

U maju iste godine stanje joj se pogoršalo, opet je otišla kod doktora, ovog puta pravog. Čula je ono što nije želela, a to je da ima urođen problem koji ima svega 1 odsto ljudi na svetu. Doktor joj je savetovao da više ne uzima reket u ruke, te da je srećna što nije u invalidskim kolicima, a ukoliko to učini biće na sopstveni rizik. 

Tada počinje njega velika bitka i oporavak koji je trajao više od šest meseci. Kada se ponovo vratila na teren delovalo je da je sve u redu i da ide na bolje, ali je postalo gore. Dejana nije osećala noge, nije mogla da hoda od bolova. Mislila je da je ponovo Kovid, ali nije bio. Problemi su se ponavljali, naša teniserka je nastavila da se bori i stigao je februar i prvi trofej.

- Bilo je baš teško i fizički i psihički nositi se sa svim problemima. Problem je bio što je to bio konstantno jedan začarani krug, kreni, stani, ajde ispočetka i tako u nedogled. Mnogo uspona i padova iz dana u dan i u takvim situacijama moraš da smogneš snage i ostaneš jak kako god znaš i umeš jer ti niko drugi ne može pomoći ako prvo sam sebi ne pomogneš.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading