POTERA ZA NOVAKOM Čeka se odluka da li će Nole igrati u Americi, ova trojica tenisera prete Srbinu
Foto: AP/AP Photo/Aaron Favila

To će i te kako uticati na dalji tok kada je reč o borbi za prvo mesto na ATP listi. Ukoliko Nole bude igrao "preko okeana", nema sumnje da će Nole ostati na čelu teniske rang liste i biti najbolji na planeti. 

Ali, ukoliko mu se ne dozvoli dolazak, nema sumnje da će se nekolicina tenisera umešati kada je reč o poziciji broj jedan svetskog tenisa. 

Novak Đoković naredne sedmice neće igrati tenis, a prvi turnir na kome će učestvovati biće turnir u Dubaiju, koji se igra krajem februara. Do tada će Srbin sigurno biti prvi na svetu. 

ISKRENO Alkaraz rešio sve da kaže: Za mladog Španca Novak nije "Mesi" svestkog tenisa

Međutim, posle mastersa u Indijan Velsu može doći do problema ukoliko ne bude igrao Nole u Sjedinjenim američkim državama. Trojica tenisera su mu najveća pretnja po prvo mesto na svetu. 

Ipak to sve zavisi od vlasti. Naravno, rukovodstvo turnira ga jedva čeka na terenu, ali ako se Đoković ne pojavi na Indijan Velsu vrlo je verovatno da će od sredine marta ostati bez prve pozicije. 

POTERA ZA NOVAKOM Čeka se odluka da li će Nole igrati u Americi, ova trojica tenisera prete Srbinu

AP Photo/Aaron Favila

 

Prvi koji mu preti je mladi Španac Karlos Alkaraz. 

Propustio je Australijan open zbog povrede, a sada je pitanje u kakvoj je formi.nTrenutno ima 6.730 bodova na ATP listi, dok je Novak prvi sa 7.070, a s iako ne brani bodove iz Argentine ovo je turnir iz serije 250 i on Novaku može samo da se približi! 

Zatim će se pojaviti u Riju gde brani titulu iz prošle godine i 500 poena, a onda će igrati Akapulko i Indijan Vels gde ima da odbrani svega 360 bodova. Ukoliko bi sve ove turnire osvojio, što je ipak verovatno van njegovog domašaja španski teniser bi otišao na preko 8.000 ATP poena.  

POTERA ZA NOVAKOM Čeka se odluka da li će Nole igrati u Americi, ova trojica tenisera prete Srbinu

AP Photo/Dita Alangkara

 

To bi sasvim sigurno bilo dovoljno za prvo mesto ukoliko Novak ne bi dobio dozvolu za ulazak u Ameriku. On trenutno ima 7.070 bodova i igraće turnir u Dubaiju i ukoliko ga osvoji stajeće na 7.480 poena. Tako da mu za trku sa Alkarazom u punoj brzini treba i nastup u Americi!

Pored Alkaraza, Stefanos Cicipas će sigurno biti druga pretnja po Novaka. 

Finale Australijan Opena je izgubio od Đokovića, a tada je upravo izjavio da je Nole najveći ikada! Ali, sigurno će sve učiniti da učini sve i zbaci Novaka sa teniskog prestola. Igraće turnir u Roterdamu, tamo brani 255 poena, ostaće kada se to oduzme na 5.805. Nastupiće i u Akapulku i na Indijan Velsu, a s obzirom da tu nema poene iz prošle sezone situacija mu je čista da se makar probliži Novaku. 

POTERA ZA NOVAKOM Čeka se odluka da li će Nole igrati u Americi, ova trojica tenisera prete Srbinu

AP Photo/Aaron Favila

 

Ipak ako Novak ne ode na Indijan Vels i ne osvoji Dubai, sa pobedama u Roterdamu, Akapulku i na Indijan Velsu i ukupno 7.305 bodova Grk može na prvo mesto! 

Treća prepreka u nizu za Đokovića je Norvežanin Kasper Rud. Mada, on realno ima najmanje šanse da preuzme prvu poziciju na svetu. 

 Kada mu se ove nedelje oduzme 250 bodova ostaće na 5.515 i neće nedeljama braniti nove bodove. Ipak, čak i ako bi na oba turnira na kojima nastupa uzeo titule teško bi prešao Novaka.

Bukvalno mu je potrebno da Novak izgubi prvo kolo Dubaija i da ne ode na Indijan Vels da bi sa trijumfima na Indijan Velsu i Akapulku sa 7.015 bodova uspeo da zasedne na prvo mesto. 

Trka za Novakom počinje već u Buenos Ajresu, gde će igrati mladi Alkaraz, koga je Nole zbacio sa trona titulom u Melburnu, ali ukoliko Novaku bude omogućeno da igra na američkoj turneju, to će biti sjajna stvar jer će se Srbin pitati za sve! 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Љиљана

12.02.2023 17:09

Сви они могу напредовати на АТП листи, само онда када Ниваку не дозволе да игра. Али неће дуго. Идемо Ноле ГОАТЕ Н°1. 🎾🏆🥎🇷🇸