ĐOKOVIĆU DOSTA LAŽI Nole zagrmeo iz Melburna i zapušio usta svima: U moje povrede sumnjate, a drugi su žrtve
Foto: AP/AP Photo/Aaron Favila

Novak Đoković je demolirao Aleksa de Minora u osmini finala Australijan opena sa 6:2, 6:1, 6:2 i dominantno je obezbedio četvrtfinale, gde ga u sredu čeka duel sa Rusom Andrejem Rubljovim.

Posle meča sa Australijancem, Novak je ohrabrio svoje navijače tokom intervjua pored terena, jer je istakao da je po prvi put igrao punom snagom i da nije imao problem sa povredom zadnje lože. 

- Ne znam da li celokupno, ali najbolji meč ovde i sada. Zaista sam srećan što sam jer sam uspeo da pobedim na ovaj način, da osećam dobru pokretljivost noge. Sve u svemu, perfektan meč za mene. Išli smo dan po dan, bio je iscrpljujuće da budem na svim mašinima i tretmanima, bilo je neophodno. Telo mi je dobro reagovoalo, dobro sam se kretao i mislim da idem u pravom smeru. Mislim da je ovo odgovor tela. Nekad se osećam dobro, nekada ne baš, ne znam kako će da reagovuje telo za sledeći meč, ali sada je bilo fantastično - rekao je Novak posle pobede. 

Novak je iskreno priznao da dan pred početak turnira nije verovao da je u stanju da zbog povrede ide do kraja, ali da sada, posle ovakve partije protiv De Minora, veruje da je to moguće.  

POBEDA ZLATNA VREDNA Evo šta je sve Novak dobio plasmanom u četvrtfinale Australijan Opena

- U tom trenutnku nije izgledalo da će se desiti da sam ovde, ali sam zahvalan. Imao sam isksutva sa ovaksvim stvarima u karijeri, znam da mi telo odgovora dosta dobro. nastaviću da pokušavam da napredujem. Nedelju dana pre ovoga sam samo mislio o tome da budem sasvim dovoljno dobrom stanju, ali sada imam razloga da verujem da mogu da odem do kraja. U to uvek verujem, ali sada nisam verovao zbog noge. Laska mi što sam jedini Grend slem šampion koji je ostao ovde, ali to nije jedino bitno. Cicipas je najopasniji sa druge strane, igrao je dosta bitnih završnica. On je sve bliži i bliži vrhu, tu je i nekoliko Amerikanaca koji rade sjajan posao. Bio sam mnogo puta u ovoj situaciji, ali to pomaže meni da shvatim u ključnim danima šta treba da radim - poručio je Novak, koji se osvrnuo i na svoju ambiciju da i dalje igra tenis, da obara rekorde, uz reči da mu je jasno da mnogima smeta njegov otvoreni pristup tome i što javno priča.

- Glad uvek postoji i zbog toga i dalje nastavljam da se bavim tenisom. Jako važna reč "igra", jer to jeste igra. Ja sam počeo da igram tenis jer je to bila igra, a posle toga sam počeo da sanjam da ću da osvojim Vimbldon. I dalje postoji ta iskra i najveće moguće ambicije. Znam da to mnogima smeta, da nedovoljno skromno pristupam tome. Svaki profesionalni sportista ima to u sebi, da bude najbolji, da se nadmećemo. Želim da osvojim turnir, da napravim istoriju, za sebe, za svoj narod. Vrlo je jasno za mene, daje mi jasnoću kako da se pripremam, kako da komuniciram sa ljudima, kakav tim da stvorim.

Osvrnuo se Novak i na one koji sumnjaju u to da je povređen.

- To ja ostavljam njima, neka sumnjaju i dalje. Interesantno je da se samo u moje povrede sumnja, ali kada se drugi igrači povrede i to utiče na njih, onda su oni žrtve, a ja sam igrač koji se pretvara. Nemam neki osećaj da nekome nešto da dokažem. Imam snimak i MRA i ultrazvuk što će i dokazati, da li ću to objaviti u dokumentarcu, ne znam, možda, a možda i neću. Apsolutno me ne interesuje šta ljudi misle, zabavno mi je kako se nastavlja narativ drugačiji nego na neke druge igrače. Navikao sam da se suočavam sa tim, to me motiviše i to mi daje dodatnu snagu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Miki

23.01.2023 15:08

Nikom Novak nije zapusio usta. Mogao bi da shvati da je toliko puta folirao da je povredjen (cim pocne da gubi) tako da nije cudo sto mu niko ne veruje.

Mikojan

23.01.2023 16:07

@Miki - Nole je samo čovek. Ali njehova vera u Boga je očigledna i to smeta nevernicima ponajviše. Njegovo navodno foliranje nije prepreka za protivnike da ga pobede. Čovek je legenda jer veruje u Boga koji mu je podario sve da bi bio najbolji.