POBEDA ZLATNA VREDNA Evo šta je sve Novak dobio plasmanom u četvrtfinale Australijan Opena
Foto: EPA/EPA-EFE/JOEL CARRETT

Novak Đoković je brutalno ponizio Aleksa de Minora u osmini finala Australijan opena, gde ga u sredu (najverovatnije od 09.00 ujutru po vremenu u Srbiji) čeka duel sa Rusom Andrejem Rubljovim.

Novak je bio posebno motivisan, nije imao problema ni sa povredom koja ga je mučila, a očigledno je da je imao motiv više zbog neumesnih komentara de Minora na njegov račun zbog vakcine i situacije u Australiji pre godinu dana.

Ovom pobedom Novak je već ostvario i značajne benefite, iako je njegov glavni cilj pehar i 22. Grend slem titula, a ujedno jubilarna 10. na Australijan openu.

(UŽIVO) AUSTRALIJAN OPEN - OSMI DAN Užasni napadi Australijanca na Đokovića, otkriveno šta radi Rodžer, jake emocije zbog Novaka

Đoković je plasmanom u četvrtfinale zaradio 360 bodova, zbog čega je već sada pretekao Stefanosa Cicipasa na ATP listi uživo i trenutno je treći teniser sveta, a zadržao je šanse da do kraja, ako osvoji turnir ponovo bude na teniskom tronu, koji mu i pripada. 

Ukoliko savlada Rubljova, Novak će preteći i trenutno drugog igrača sveta Kaspera Ruda.

Nije zanemarljiva i novčana nagrada za plasman u četvrtfinale, pošto je nagrada za to 555.250 australijskih dolara, što je 380.000 američkih dolara.

Ovom pobedom Novak je izjednačio i svoj lični rekord na Australijan openu po broju vezanih pobeda. Trujum nad De Minorom bio mu je 25. u nizu. Poslednji koji je Novaka pobedio u Australiji bio je Korejac Hjeon Čung još 2018. godine i tako je došao na još jedan korak od istorije, koju može da ispiše već u sredu protiv Rubljova. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading