SEZONA NOVAKA ĐOKOVIĆA STALA U DVE SLIKE Počelo je pritvorom u Australiji, završilo se emotivnom fotografijom sa decom posle veličanstvene titule
AP Photo/Antonio Calanni

Pokušali su da ga ponize, ostali su poniženi. Udarali su kvarno, ispod pojasa, uzvratio im je riternom posle kog su se zavukli u mišije rupe. Oduzeli su mu bodove, dokazao im je da je najbolji. Oduzeli su mu slobodu, pravo da misli svojom glavom, a zaboravili su da se "ne vežu sokolovi".

Novak Đoković je još jednom dokazao da je nesalomiv!

Iza srpskog tenisera je najčudnija sezona ikada, koju nije mogao da sanja ni u najgorim košmarima.

Ovakvu dramu ne bi režirao ni Alfred Hičkok. Ovakvu dramu može samo život da režira, a u glavnoj ulozi našao se "Mali od Srbije" Novak Đoković i odigrao je maestralno. Nije bilo ponovljenih scena, sve je išlo "na prvu", preplitali su se različiti žanrovi, široki auditorijum netremice je pratio razvoj događaja. 

SEZONA NOVAKA ĐOKOVIĆA STALA U DVE SLIKE Počelo je pritvorom u Australiji, završilo se emotivnom fotografijom sa decom posle veličanstvene titule

AP Photo/Antonio Calanni

 

 

Čak i Novakovi najverniji navijači mislili su da je gotovo, da se neće izvući iz ambisa u koji su ga nasilno gurnuli oni koji sebe smatraju moćnicima.

Đoković je igrao fer i pošteno u podlom svetu. "Elita" mu je smestila igru, optužili su ga da je uradio nešto sa čim Novak nije imao nikakve veze. Shvatili su da jedino tako mogu da ga zaustave, jer je na terenu odavno dokazao da je bez premca.

Novak je uredno dobio papire za ulazak u Australiju, iako se nije vakcinisao, gde je nameravao da dođe do desete titule. Dali su mu zeleno svetlo, imao je medicinsko izuzeće. A, onda je Vlada Australije odlučila da promeni zakon dok je Srbin bio u avionu.

Proveo je pet dana u tamnici, nisu mu dozvolili da proslavi Božić u miru i na slobodi. Mnogi bi odustali, ali ne i Novak. Odlučio je da se bori i ide do kraja. I opet je pobedio, dozvoljeno mu je da igra na Australijan openu, da bi tadašnji ministar za imigraciju u Australiji Aleks Houk iskoristio diskreciono pravo i deportovao Đokovića. Šta su sve radili australijski premijer Skot Morison i svi političari vrhunac je licemerja. Skupljali su poene na nevinom čoveku. Ni to im nije pomoglo, opet su ostali bez vlasti.

SEZONA NOVAKA ĐOKOVIĆA STALA U DVE SLIKE Počelo je pritvorom u Australiji, završilo se emotivnom fotografijom sa decom posle veličanstvene titule

EPA-EFE/JAMES ROSS

 

 

Verovatno bi svakog drugog čoveka na svetu ubilo to što je optužen za nešto što nije uradio. Mnogi bi odustali, klonuli duhom ili se pridružili neprijatelju i odrekli se da misle svojom glavom. Ali, ne i Novak Đoković. Šampioni predaju ne priznaju kao opciju.

Sve to dalo mu je samo dodatno snagu da istraje, dokaže svoju nevinost i ponovo pokaže da je najveći svih vremena.

Nakon drame u Australiji, rekao je kako je spreman da svoju karijeru žrtvuje, da se odrekne zvanja najvećeg ikada, zarad slobode, tog najsvetijeg ljudskog prava.

Prošle godine na Završnom mastersu u Torinu, ni ne sluteći šta ću mu se desiti samo dva meseca kasnije, Đoković je poručio kako je svestan da je mnogima trn u oku, ali da će se boriiti za ono što je pravedno.

- Ja znam ko sam, šta sam i šta je pravedno i znam da se za to borim. Znam da sam mnogima trn u oku. Elita će uvek da uzdiže elitu i to tako ide u krug, ali zato je tu "Mali od Srbije" da se umeša u priču - rekao je tada Novak.

 

 

Upravo je taj "Mali od Srbije" opet pobedio! I sam je priznao da nije bilo lako, trebalo je vremena da rane zacele, ali znao je da će uspeti. Imao je onaj osmeh kao u finalu Vimbldona protiv Rodžera Federera 2019. godine kada su ga svi otpisali, a on verovao da će izaći kao pobednik.

Nije odustao čak ni kada su mu oduzeli bodove sa Vimbldona, zabranili da igra na US openu. Ne, dobro je znao šta radi. Spremao se i koristio svaku šansu da dežurnim kritičarima pošalje poruku: Ne možete mi ništa!

Ponovo je pokorio Vimbldon, dodatno pumpao samopouzdanje na manjim turnirma, da bi onda održao lekciju rivalima na ATP finalu u Torinu, gde je izgubio samo jedan set.

Počelo je petodnevnim pritvorom u Australiji, završilo se "Novakovim riternom" u lice lažnoj eliti.

 

 

Cela sezona stala je u dve fotografije koje kruže društvenim mrežama. Na jednoj je ponosan i dostojanstven osmeh Novaka nakon deportacije, a na drugoj isti taj Novak u zagrljaju dece, Stefana i Tare, posle trofeja u Torinu.

Ono što je još važnije, najbolje tek sledi, jer Đoković dolazi u Australiju 2023. godine!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading