LICEMER NADAL Španski teniser ponovo pokazao dvoličnost i razbesneo Novakove navijače
Tanjug/Ap

 

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Španac Rafael Nadal, nije stao u odbranu Novaka Đokovića početkom godine kada je deportovan iz Asutralije.

Tada je, naime, „bik sa Majorke“ na pitanje kako komentariše frku koja se digla oko vakcinacije, vize i svega što je pratilo političku lakrdiju u Melburnu, rekao da su „pravila pravila i da ih svi moraju poštovati“.

Novakovi navijači tada su žestoko osudili tenisera iz Manakora, ali ruku na srce, imao je pravo da to kaže, iako bi bilo kolegijalno da je stao u zaštitu svog rivala.

Ne bi to bio neki veliki problem, niti je zaslužilo preterano oštru kritiku, da Španac devet meseci kasnije nije pokazao koliki je licemer.

Tanjug/Ap

 

Nadal se trenutno nalazi u Čileu, gde učestvuje na egzibicionom turniru zajedno sa Kasperom Rudom. I tamo je, naravno, Svetsko prvenstvo u Kataru bila glavna tema, pa je tako novinare zanimalo Rafino mišljenje o zabrani nošenja kapitenske trake u duginim bojama koju je objavila FIFA.

- Svi učesnici Svetskog prvenstva trebalo bi da imaju slobodu izražavanja – odgovorio je Nadal.

Da podsetimo velikog asa, i Novak Đoković je imao pravo da se izjasni po pitanju vakcinacije, što je on kao slobodoumni čovek i uradio, ali je onda prošao kroz pakao u režiji besnih australijskih političara i tek poneki kolega stao je u njegovu odbranu.

Poneki, ali ne i dvolični Nadal.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading