MUKA MI JE, POVRATILA SAM Jelena Dokić se oglasila posle prebijanja teniserke, njene reči odjekuju jako (FOTO)
EPA/PETER KLAUNZER

- Muka mi je, povratila sam, srce mi je slomljeno. Mislite da je ovo brutalno? Jeste! To je bio normalan dan za nas koji smo bili ili smo zlostavljani kao deca. Udaranje, čupanje ušiju, pljuvanje u lice, bavanje na zemlju, udaranje pesnicama i nogama.. Samo još jedan dan za nas i to uključuje ovu 14-godišnju devojku - napisala je Jelena na Instagramu, koja je pre nekoliko godina okrila da je i nju otac Damir godinama tukao.

OGLASIO SE I TENISKI SAVEZ SRBIJE Nulta tolerancija, protiv oca nasilnika pokrenut postupak

Nastavila je u istom ritmu.

- Zamislite šta se dešava iza zatvorenih vrata. Još je gore. Zbog toga sam pisala i govorila o ovome. Nisam ni prva ni poslednja koja je prošla kroz ovo, ali je pitanje da li su se stvari promenile u našem sportu i da li se ovim bavi društvo. Drago je da je ovo čuduvište uhapšeno, ali ljudi ovo gledaju i ne rade ništa dok je nije počeo šutati po podu. Mediji moraju učiniti više. Razgovarajte o tome više. Naš sport i igrači, posebno oni koji imaju veliku platformu, moraju podići svest o tome. A klubovi, savezi, upravna tela moraju da urade svoj deo posla. Ovde se sada treba pojačati. Pitanje je da li se dovoljno radi i samo na podizanju svesti o tome.

Jelena je uputila apel poznatim ličnostima.

- Novinari širom sveta i svi vi na svojim Tviter profilima koji volite sve priče i tračeve, šta kažete na ovo? Igraju li neki igrači grand slem ili ne ili se zabavljaju? Koga briga. A ova jadna devojka. Ko će pričati o njoj i štititi je? Reći ću ti iz ličnog iskustva. Niko! Nadam se samo da će ovaj put neko pomoći jer je uplašena i slomljena i zauvek će biti traumatizovana. Hajde svi, mediji, društvene mreže, igrači, bivši igrači, novinari, podelite ovo, razgovarajte o ovome, objavite, ripostujte. Teško je gledati? Da, ali ne zaboravite da je stvarnost onoga što se dešava iza zatvorenih vrata još brutalnija. Jer nemojte zaboraviti da svi ovo ne prežive i životi su izgubljeni zbog ovakvog ponašanja o kojem ne pričamo dovoljno. Neki ne prežive, neki su ubijeni, a neki sebi oduzmu život. Vi jednostavno ne čujete za to. Dakle, vreme je da se napravi malo buke.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Iskren

01.11.2022 17:57

Pošto si postala, ološ čovek imao pravo, pljuvati po ocu a radila sve za inat njemu je beda i sramota.