NOLE IH JE SVE RASPAMETIO "Đoković zna nešto što ostatak teniskog sveta sigurno ne zna"
AP Photo/Stas Filippov

Portal "Tennis Connected" analizirao je meč protiv Cicipasa i Đokovićevu taktiku, počevši isti sa "Đoković zna nešto što ostatak teniskog sveta sigurno ne zna".

Ovaj specijalizovani sajt se na početku pita zašto Novak nije forsirao Cicipasov bekhend, jer je na prvi pogled to delovalo kao pravi taktički potez u uslovima koje smo imali u Astani.

- Srbin je počeo da koristi analitiku i statistiku mnogo pre svojih protivnika. On je tri godine dobijao analize od Krega O'Šenesija, a sada koristi tenisku analitiku od firme 'Gotta Tennis' koju su osnovali Gordon Ehling i Bret Hobden - navodi se.

NOVAK STIGAO U BEOGRAD Đoković naleteo na decu iz vrtića, pa uradio nešto o čemu će se dugo pričati (VIDEO)

Kako radi Novakov mozak moglo se dobro videti na Lejver kupu ove godine kada je bio u ulozi trenera najvećim igračima u istoriji.

Endija Marija je tokom duela sa Aleksom de Minorom savetovao rekavši mu da njegov protivnik servira "na obe strane, u visokim procentima, na njegov forhend".

Vraćanjem na meč u Astani dolazimo do toga zašto Novak nije napadao Cicipasov jednoručni bekhend koji je tokom karijere znao da mu zakaže.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading