OVO NIJE KRAJ Emotivan govor Federera na oproštaju (FOTO)
EPA

 

Po završetku oproštajnog susreta viđeni su dirljivi momenti, a sam Federer je priznao da se pribojava da će ga emocije savladati u obraćanju, nakon što se njegova slavna karijera završila na Lejver kupu u petak, prenosi Rojters.


- Ovo je deo zbog kojeg sam izuzetno zabrinut, uzimanje mikrofona. Želeo sam da mogu da provedem veče a da ne moram da uzimam mikrofon - rekao je on novinarima sa suzama u očima.

On je još izjavio i da je sinoć u Londonu "mogao da se podseti kako je ovo divno".
OVO NIJE KRAJ Emotivan govor Federera na oproštaju (FOTO)

EPA

 


- Ovo nije kraj, znate, život ide dalje. Zdrav sam, srećan sam, sve je super, a ovo je samo trenutak u vremenu - naglasio je Federer.

To što su Federer i njegov veliki španski rival Rafa Nadal izgubili meč u dublu od Amerikanaca Džeka Soka i Frensisa Tijafoa bilo je najmanje važno jer se noć pretvorila u slavlje jednog od najvećih svetskih igrača koji su ulepšali tenisku igru, navodi Rojters.

Iako je bio zadovoljan svojim oproštajnim obraćanjem u petak, u kome je izrazio svoje emocije prema prisutnim navijačima, rivalima i porodici, Federer je rekao da ima potrebu da mora da uputi još nekoliko reči zahvalnosti navijačima u drugim delovima sveta i poručio im da će se "ponovo videti na drugoj vrsti teniskog terena negde širom sveta“.

OVO NIJE KRAJ Emotivan govor Federera na oproštaju (FOTO)

EPA

 


- Nemam nikakve planove gde, kako, kada. Sve što znam je da bih voleo da odem da igram na mestima na kojima nikada ranije nisam igrao ili da u godina koje dolaze kažem hvala svim ljudima koji su mi toliko podržavali - poručio je Federer.

Čuveni švajcarski teniser porazom je završio veličanstvenu igračku karijeru, pošto je sinoć u dublu sa Rafaelom Nadalom, na Lejver kupu u Londonu, poražen od Amerikanaca Frensisa Tijafoa i Džeka Soka 4:6, 7:6 (7:2), 11:9.

Na kraju, osvajač 20 gren slem titula, ukupno 105 titula, jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa, nije mogao da sakrije suze i ispraćen je ovacijama sa tribina, ali i brojnih teniskih legendi, među kojima je i Novak Ðoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading