KRALJICA ODBILA DA POMOGNE NOVAKU Otkriveni detalji pisma koje je Đoković poslao Elizabeti Drugoj
Foto: ALO/Marko Metlaš

Tokom drame u Australiji, porodica Đokovića zatražila je pomoć.

- Kraljica Elizabeta Druga ignorisala je molbu oca Novaka Đokovića da se uključi i pomogne Srbinu da igra na Australijan openu uprkos njegovom vakcinalnom statusu ranije ove godine. Poznato je da je Njeno Veličanstvo veliki obožavatelj sporta, posebno konjičkog. Međutim, nikada se nije činilo da je bila odani sledbenik tenisa, a pojavila se na Vimbldonu samo u nekoliko navrata tokom svoje 70-godišnje vladavine - piše britanski Ekspres posle njene smrti. 

Nastavili su u istom ritmu.

- Novakov otac je nastavio da poziva kraljicu, kao lidera Komonvelta, da zaštiti Đokovićeva prava dajući mu posebnu dozvolu da igra uprkos tome što nije ispunio uslove za ulazak u Australiju - piše ovaj portal. 

ODGOVORNOST JE SADA NA MLADIM IGRAČIMA Troicki progovorio o Đokoviću

Objavljen je i deo pisma.

- Pozivam Kraljicu Britanije, Elizabet, lidera Komonvelta da interveniše i zaštiti ljudska prava moga sina Novaka Đokovića i zaustavi političku prosekuciju koja se nad njim sprovodi od kako je došao u Australiju. Apelujem na Kraljicu Britanije Elizabet da se umeša i da zaustavi torurtu koja se sprovodi nad višestrukim šampionom Vimbldona, odlikovanim od strane Princa Vilijama za dostignuca u filantropiji. Pozivam Kraljicu Britanije Elizabet da spreči podrivanje ugleda Komonvelta koju vlada Austraije vrši politčkim progonom i torturom najboljeg tenisera i slobodnog građanina sveta - navodi se u delu pisma.

Međutim, kraljica je ignorisala zahtev, što nije promaklo britanskim medijima. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading