OGLASILI SE ORGANIZATORI US OPENA Evo zašto nisu pomogli Novaku Đokoviću
AP Photo/John Minchillo

Teniska asocijacija SAD (USTA) i organizatori US opena izašli su u javnost sa objašnjenjem zašto nisu mogli da traže izuzeće za Novaka Đokovića.

Đoković će tako posle Australijan opena propustiti i poslednji grend slem u sezoni jer kao nevakcinisan protiv kovida, nije mogao da uđe u SAD.

Pojašnjenje je stiglo dan posle žreba i optužbi od strane američkog tenisera, Tenisa Sandgrena, da se USTA (Teniska asocijacija SAD) i US Open nisu borili za Novaka, tačnije da nisu ni pokušali da učine nešto da on zaigra.

USTA je u mejlu koji je poslala portalu Tenis Mejdžors obrazložila zbog čega nije mogla da reaguje.

USTA je bila u regularnom kontaktu sa nekoliko odseka federalne vlade, uključujući i Odsek za bezbednost, Carinsku i pograničnu kontrulu i Stejt departmentom. U svim slučajevima, informisani smo da Vlada SAD više nije razmatrala aplikacije za izuzeća od nacionalnog značaja. Samo izuzeće koje bi bilo zatraženo na individualnoj bazi od strane zainteresovanog lica bi bilo razmotreno od strane odgovarajućeg odseka ili vlasti, a što se tiče ulaska u zemlju nevakcinisanih ljudi koji nisu državljani SAD. Ova politika, koja je na snazi od oktobra 2021, razlikovala se od politike koja je bila na snazi tokom US opena 2020. i 2021 - navodi se u saopštenju.

US open počinje u ponedeljak, a titulu brani Danil Medvedev.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading