ŽAO MU NOLETA Finalista Rolan Garosa priznao da mu je krivo sa čime se Đoković suočava
EPA/ RICCARDO ANTIMIANI

Novak Đoković izvesno neće učestvovati na US Openu, pošto kao nevakcinisani inostrani državljanin ne može da stupi na američko tlo. Postojala je nada da bi to pravilo moglo da bude promenjeno, s obzirom na to da su nadležne institucije ublažile mere zaštite od virusa korona, ali je se to nije dogodilo.

- Tenis je individualni sport, tako da će svi igrači prvo razmišljati o sebi - rekao je finalista Rolan Garosa, pre nego što je priznao da mu je žao zbog problema sa kojima se suočava srpski teniser.

- Tužno je što će mu politika stati na put, odnosno što će mu ova pravila stati na put. On juri Rafu Nadala, koji ima jedan grend slem više od njega, dakle juri istoriju.

ŽAO MU NOLETA Finalista Rolan Garosa priznao da mu je krivo sa čime se Đoković suočava

EPA/ ALESSANDRO DI MARCO

 

Đoković je u karijeri tri puta osvajao titulu u Njujorku, a prošle sezone je stigao do finala.

- Mislim da bi njegov dolazak mogao da bude u najboljem interesu zemlje. Pobeđivao je tamo mnogo puta, doveo je brojne navijače na stadion. Možete da tvrdite da je to u najboljem interesu zemlje. On je velika zvezda. Imati njega i Rafu u finalu bi bilo tako epsko, jer svi znaju šta je na kocki. Mislim da je to veoma tužno, ali ja lično neću plakati zbog toga, iako sam kao kolega tužan zbog ovoga.

Srpski teniser izgubiće veliki broj bodova jer neće braniti finale.

- Ovo je poseban slučaj zbog politike i mislim da ne treba mešati politiku i sport jer to donosi loš ishod. Za njega je to tako žalosno, osvojio je Vimbldon, ali nije osvojio bodove ni za to.

Rud je upitan da li ozbiljnost situacije sa pandemijom znači da je neophodno da se Đoković vakciniše pre dolaska u SAD, odgovorio je:

- Ne mislim da je pretnja za javnost, iako nije vakcinisan.

US Open je na programu od 29. avgusta. Žreb za četvrti grend slem u sezoni biće održan u četvrtak, 25. avgusta.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading