LEGENDA PODRŽALA ĐOKOVIĆA Slavni teniser ne želi da poveruje da Novak neće igrati na US openu
(AP Photo/John Minchillo

US open počinje 29. avgusta, a žreb je predviđen za četvrtak. Srpski teniser prema važećim propisima ne može da uđe na teritoriju SAD-a, pošto nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Pre nekoliko dana oglasili su se i organizatori turnira u Njujorku, koji su najavili da će se pridržavati odluka nadležnih vlasti, koji ulazak u SAD dozvoljavaju samo vakcinisanim stranim državljanima.

- Mislim da je glupost ne dozvoliti Ðokoviću da igra u Njujorku. Mislim da je to šala. Da sam na mestu Ðokovića, vakcinisao bih se, ali moramo da poštujemo i način na koji on razmišlja. Živimo u pandemiji već više od dve godine i oni ne dozvoljavaju Ðokoviću da igra? Mora da se šalite -  rekao je Mekinro, koji je ranije više puta apelovao na nadležne vlasti u SAD da dozvole Ðokoviću ulazak u zemlju.

Mekinro, koji je sada stručni komentator "Jurosporta", tvrdi da je Španac Karlos Alkaraz najveći favorit za osvajanje US opena.

- Stavio bih i Hrvata Bornu Chorića među favorite na Ju-Es openu, jer znam kako je dobro igrao u Sinsinatiju. Među favoritima se nalazi čak 15 tenisera. Međutim, ako bih morao da izdvojim samo jednog favorita, onda bi to bio Alkaraz. On je izvrstan teniser i fizički je moćan - zaključio je bivši američki teniser, koji je četiri puta u karijeri trijumfovao u Njujorku.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading