OGLASILI SE IZ NADALOVOG TIMA Španac se odmah posle osvajanja Rolan Garosa odlučio na ovaj korak
Tanjug/Ap

Nadal je u utorak uveče u Barseloni "počeo tretman pulsnom radiofrekvencijom", koja umrtvljuje nerve u bolnom predelu", rekao je njegov portparol Benito Peres-Barbadiljo.

Španski teniser je u nedelju pobedom nad Norvežaninom Kasperom Rudom u tri seta, osvojio 14. Rolan Garos i poboljšao sopstveni rekord sa 22 grend slem titule.

BORBA ZA NAJVEĆI TENISKI PEHAR Kladionice su rekle svoje: Evo ko je glavni favorit za osvajanje Vimbldona

Nadal već godinama boluje od Miler-Vajsovog sindroma, degenerativne i neizlečive bolesti, koju karakteriše deformacija jedne od kostiju stopala.

Španski teniser je otkrio da je finale Rolan Garosa igrao pod injekcijama koje su anestezirale stopalo, ali da nije spreman da to ponovi.

- Biću tu ako mi telo dozvoli. Vimbldon je prioritet, gren slem turniri su prioritet. Igrati pod lekovima, da. Uz injekcije i anestetike, ne - rekao je 36-godišnji teniser.

NEKADA PRVI IGRAČ SVETA NE VERUJE U NOVAKA Trka za najvećeg je okončana, osvojiti tri grend slema nije lako

Nadal je nakon tretmana u Barseloni otišao kući na Majorku, gde će prema rečima portparola ostati naredna tri do četiri dana.

- Ako tretman bude dao pozitivne rezultate, on će nastaviti sa treninzima na terenima. Nije isključeno da Nadal sledeće nedelje mora da počne drugi tretman u zavisnosti od razvoja situacije - zaključio je Peres-Barbadiljo.

Podsećamo, Vimbldon je na programu od 27. juna do 10. jula, a titulu brani Novak Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading