AMERIKANCI IZAZVALI POMETNJU Sve je protiv Đokovića, u velikom je problemu
AP Photo/Manu Fernandez

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u ponedeljka od 21 sat započinje pohod na Rolan Garos. Rival u prvom kolu mu je Japanac Jošihito Nišioka. 

Iz svima poznatih razloga, ovo je Novaku tek prvi grend slem u sezoni. Žreb mu je izuzetno težak, jer bi već u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Rafaelom Nadalom, a onda i sa Karlosom Alkarazom.

(UŽIVO) ROLAN GAROS DRUGI DAN Krajinović pobedio, kraj za Lajovića, Rafa pobedio, Kecmanović dobio set, ispala šampionka Pariza

Upravo o tim temama pisao je američki "Njujork tajms".

- Poput Serene, koja sa 40 godina verovatno ide ka penziji, Đoković se suočava sa velikim pritiskom da održi korak sa svojim vršnjacima. Ne postaje lakše. U nedelju je napunio 35 godina. Njegov prozor se zatvara – mogućnost da igra konstantno se smanju sa svakom sezonom u kojoj ostavlja maksimum na terenu. Razmotrite sve sa čim se suočio ove godine. Globalni bes zbog njegove odlučnosti da se kloni vakcinacije. Mamurluk od poraza u finalu US opena. Meseci kada je na teniskom terenu izgledao kao oskudan faksimil svog starog sebe – piše u tekstu, ali se onda pominje i dizanje Novakove forme u Rimu, a za sam kraj je potpisnik ovog teksta imao poruku i za kladioničare.

AMERIKANCI IZAZVALI POMETNJU Sve je protiv Đokovića, u velikom je problemu

EPA-EFE/EMILIO NARANJO

 

Ako se neko ne sme nikada otpisati, onda je to Đoković.

IVANIŠEVIĆ GOVORIO O NOVAKU Četvrtfinale sa Rafom će biti najveće u istoriji Rolan Garosa

- Sva trojica su u istoj polovini žreba u Parizu i nadmeću se za plasman u finale. Može li Đoković dogurati tako daleko i konačno osvojiti 21. broj? Neću se kladiti protiv igrača koji je sposoban da na terenu stvori magiju.

Novak će pokušati da na Rolan Garosu slavi po treći put i tako se izjednači sa Rafaelom Nadalom po broju grend slem titula.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading