DA LI JE NADAL STVARNO POVREĐEN ILI JE U PITANJU PRLJAVA IGRA? Zbog ovoga svi napadaju Đokovića, a Španac se krije iza dopinga?
EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Španski teniser Rafael Nadal doživeo je povredu rebara tokom mastersa u Indijan Velsu. Sa terena će odsustvovati između četiri i šest nedelja i očekuje se da bude spreman za turnir u Madridu koji počinje prvog maja.

Nadal je u velikom stilu započeo sezonu, osvojio je tri titule uključujući i Australijan open, dok je na prvom mastersu u sezoni poražen u finalu od Amerikanca Tejlora Frica.

OGLASIO SE RAFIN DOKTOR! Kad će Nadal na megdan Đokoviću? Jedna stvar za Španca je ključna!

Još tokom duela sa Fricom žalio se na povredu, tražio i medicinski tajm-aut i nije uspeo da se domogne trofeja.

Međutim, ono što bode oči jeste činjenica da se Rafa uvek nakon poraza žali na neku povredu. Deluje furiozno, izgleda kao da je sve u redu, a kada izgubi počne da priča o brojnim problemima.

DA LI JE NADAL STVARNO POVREĐEN ILI JE U PITANJU PRLJAVA IGRA? Zbog ovoga svi napadaju Đokovića, a Španac se krije iza dopinga?

Tanjug/Ap

 

Slično je bilo i prošle godine, kada je propustio drugi deo sezone zbog povrede stopala. Izgubio je u polufinalu Rolan Garosa od Novaka Đokovića i već tada su iz njegovog tima govorili kako nije bio spreman za taj meč.

Nešto kasnije je u Vašingtonu doživeo šokantan poraz od Lojda Herisa, da bi onda zbog povrede propustio ostatak sezone. Pričao je kako mu je karijera ugrožena, a onda je ove godine osvojio Australijan open i igrao u neverovatnoj formi.

NADAL SE OGLASIO Španac otkrio koliko će zaista odsustvovati sa terena!

Sličan scenario mu se događao i u prošlosti, ne igra skoro pola godine, pa se vrati na teren kao da mu ništa nije bilo.

Priznaćete, sve je to pomalo čudno. Odličan primer je Novak Đoković, koji iz svima dobro poznatih razloga, nije mogao da igra do turnira u Dubaiju, gde je u četvrtfinalu izgubio od Jiržija Veselog. Dakle, potrebno je vreme da se pronađe ritam, teško je osvojiti bilo koji turnir nakon pauze, a kamoli grend slem kao što je bio slučaj sa Nadalom.

DA LI JE NADAL STVARNO POVREĐEN ILI JE U PITANJU PRLJAVA IGRA? Zbog ovoga svi napadaju Đokovića, a Španac se krije iza dopinga?

EPA/ Yoan Valat

 

Nije mali broj onih koji čak sumnjaju da se Nadal dopinguje, a da mu povrede služe samo kao paravan iza kog se skriva. Nedavno se pojavio i dokument koji pokazuje da je Španac znatno manje testiran na doping od Novaka.

Zanimljivo kako su u prošlosti mnogi osuđivali Novaka da lažira povrede, da koristi izgovore, dok većina ćuti kada Nadal nakon poraza kaže da je bio povređen.

Na društvenim mrežama je Rafa čak postao i tema podsmeha, pa se pravi "spisak povreda koje ga zadese kada izgubi meč".

 

 

Ali, odavno je svima poznato da Novak i Nadal nemaju isti tretman i da ono što se zamera Đokoviću, kod Rafe se to zanemaruje.

U svakom slučaju očekuje nas uzbudljiv nastavak teniske sezone, a očekuje se da najznanimljive bude na Rolan Garosu gde bismo trebali da vidimo i Đokovića i Nadala.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading