SKANDAL SVETSKIH RAZMERA! Sve je izašlo na videlo, otkriveno kako na doping testiraju Nadala i Federera, a kako Đokovića (FOTO)
EPA/ Yoan Valat

Javna je tajna da u tenisu postoje dvostruki aršini i da Novak Đoković nema isti tretman kao Rodžer Federer i Rafael Nadal. 

Svestan je toga i sam Novak koji je svojevremeno rekao kako zna da je mnogima trn u oku. Na različite načine pokušavaju da "slome", poremete, srpskog tenisera, a sada se pojavio dokument koji govori u prilog tome.

Međunarodna teniska federacija (ITF) u svojim dokumentima drži i podatke koliko je koji igrač i koja igračica testiran na nedozvoljna sredstva. U obzir se, posebno, uzimaju doping testiranja na samim turnirima, a posebno van njih.

NOVO PRAVILO U TENISU ZVANIČNO POTVRĐENO! Kako će ovo uticati na Novaka?!

U tom dokumentu, o 2021. godini, još se navodi da nisu uspisivana doping testiranja u režiji domaćih institucija koje se bave kontrolom sportista po ovim pitanjima, već isključivo termini kada su testove obavljali međunarodni doping kontrolori.

Novak Đoković je odigrao 13 turnira, a na tih 13 je 13 puta testiran. Nadal je odigrao sedam, a 12 puta je morao da daje uzorke, Federer je odigrao pet, devet puta je testiran.

Ali, ima tu jedna začkoljica koja je zasmetala Novakovim navijačima.

 

 

I Nadal i Federer su ogroman deo prošle sezone proveli van takmičenja, oporavljajući se od teških povreda.

A imajući u vidu da se veliki broj doping sredstava koristi upravo van takmičenja, što zbog oporavka, što zbog "dodatnih efekata" koji se potom iskažu kada nadmetanja dođu na red, logično je da se oni koji s turnira odsustvuju - češće od drugih testiraju.

VRELA RUMUNKA! Važi za najatraktivniju teniseru na svetu, obožava Novaka, a sada je još jednom rasplemetila celu Srbiju!

Ipak, dokument ITF-a pokazuje da su Rodžer Federer i Rafael Nadal najmanje testirani van turnira. 

Federer je svega tri puta testiran van turnira u 2021. godini, a igrao je na samo pet takmičenja, pa je pitanje koje Noletovi navijači masovno postavljaju na društvenim mrežama - zašto je samo toliko puta Švajcarac kontrolisan?

Rafael Nadal je u samo dva navrata tokom cele 2021. godine, testiran van turnira, a odigrao ih je sedam.

Novak je van turnira testiran čak osam puta! 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Jelena

17.03.2022 12:29

Zato Novak jeste i ostaje najbolji svih vremena!

Ivan

17.03.2022 14:13

Pitanje je kako ih testiraju, da li putem pljuvačke ili analizom krvi. Ako je putem krvi, Nadalu bi eventualno mogli izvaditi krv iz doping supstanci, nikako obrnuto..!!!