U OVOM "ČAROBNOM" NAPITKU SE KRIJE TAJNA NOVAKOVOG USPEHA Đoković dan ne počinje bez njega, pun je vitamina, a evo kako da ga napravite
EPA/Shutterstock/TikTok

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poznat je po svom specifičnom načinu ishrane. 

On je 2010. godine prešao na veganski način života i o tome se mnogo pričalo i pisalo, a vladala je bojazan da će zbog nedostatka proteina i izbacivanja mesa iz upotrebe izgubiti na snazi.

NOVAK NIJE SAM U BORBI ZA PRAVDU! Hrvati stali uz Đokovića i osuli paljbu po moćnicima!

Ali, od tog momenta desio se Novakov preporod i postao je to što jeste - jedan od najvećih tenisera svih vremena.

Tajna Đokovićevog uspeha između ostalog krije se i u soku od celera koji je prepun vitamina, a Nole ga pije svako jutro.

U OVOM

EPA-EFE/WILL OLIVER

 

Celer je povrće koje sadrži vrlo malo zasićenih masti i holesterola. U ishrani se koristi koren, stabiljka i list, a tokom poslednjih godina stekao je veliku popularnost.

Njegov sinonim je "tečni lek", a hladno ceđeni napitak ima specifičan ukus i miris kojima mnogi ne mogu da odole. Ipak, najveća prednost ovog napitka krije se u jačanju imuniteta. Sama biljka i njeno seme sadrži jedinjenja koje nutricionisti nazivaju fitonutrijentima. Ona imaju snažna antioksidantna i protivupalna svojstva, za koja su zaslužni apigenin i luteolin.

ŠOK! Grend slem šampion odlučio da se penzioniše, veliki teniski as kači reket o klin!

Vitamin K, dobijen iz biljaka kakav je celer, jedan je od najefikasnijih u zaštiti od osteoporoze i preloma ili napuknuća kostiju. Ovaj vitamin omogućava taloženje kalcijuma u kostima i sprečava stvaranje osteoklasta, odnosno stanica koje razgrađuju kosti.

 

 

Novak svako jutro pije toplu mineralnu vodu sa limunom i limetom, a potom sveže ceđeni sok od celera.

- Ovaj sok je pun minerala, soli i još neotkrivenih elementa koji čiste vašu jetru. Čini čuda, kako za mene i moju ženu, tako i za našu decu. Doduše, oni ga ne uzimaju čistog, već s dodatkom soka od krastavca ili jabuke - otkrio je Novak Đoković svojim pratiocima na društvenim mrežama ističući da smatra da je upravo ovaj sok ključ njegovog jakog zdravlja.

OBJAVLJENE KVOTE ZA ROLAN GAROS Evo ko je najveći favorit, otkriveno i da li je Novak na listi!

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da osobe koje piju sok od stabljike celera barem tri puta nedeljno imaju 76 odsto manji rizik od nastanka Alchajmerove bolesti. Naime, ova biljka bogata je luteolinom, flavonoidom koji proizvodi prirodno protivupalno dejstvo koje sprečava bolesti mozga, poboljšava njegove kognitivne funkcije i štiti i pospešuje pamćenje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Alo! otkriva i da o režimu Novakove ishrane brine veliki broj ljudi.

- Novak ima tim od 10 kuvara i nekoliko nutricionista koji su zaduženi za njegovu kompletnu ishranu. Oni spremaju jelovnik, biraju namirnice, vode računa o nutritivnim vrednostima, i paze na svaki detalj. Nutricionisti se konsultuju s njegovim trenerima i u zavisnosti od toga koliko treninga u datom periodu ima, i koliko napora ulaže, oni mu spremaju jela s adekvatnom količinom proteina da bi imao neophodnu snagu i da ne bi posustao - rekao je izvor blizak Đokoviću.

SELEKTOR ŠOKIRAO ODLUKOM! Nik Kirjos nije pozvan u reprezentaciju Australije!

On je otkrio i da Đoković nije izbirljiv.

- Novak nije zahtevan, jede sve što mu nutricionista odredi. Unajmio je vrhunske stručnjake i veruje u njihove odluke. Jednom u tri meseca jede ribu, a meso je zamenio veganskim receptima. Unosi dosta tečnosti, pije ceđene sokove i jede dosta povrća. Jako mu je važno da je hrana koju jede zdrava, zbog toga su namirnice isključivo organske. Ima više manjih obroka u toku dana koje nikada ne propušta da ne bi poremetio metabolizam koji se navikao na takav režim. Prija mu redukovana ishrana i zasad ne planira da ponovo konzumira meso - otkrio je izvor Alo!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading