OTKRIVENA TAJNA, EVO ZAŠTO SU ĐOKOVIĆA DEPORTOVALI Australijska novinarka objasnila sve do detalja, zbog ovoga je Novak mnogima trn u oku!
AP Photo/Mark Baker, File

Iako Australijan open ulazi u drugu nedelju, Novak Đoković je i dalje tema broj i izvesno je da će tako i ostati bez obzira na ishod turnira. 

Ceo svet bruji o Novakovoj deportaciji, a istraživačka novinarka Merijen Demasi objavila je tekst pod naslovom "Da li je Đokovićev 'prirodni imunitet' bio pretnja australijskoj politici?"

ISPLIVAO SNIMAK IZ CRNE GORE Đoković ponovo trenira i sprema se za nove izazove! (VIDEO)

Demasijeva je novinarka koja se bavi naukom i koja je doktorirala na medicinskim istraživanjima u Adelejdu. Ona je zajedno sa Magdalenom Da Silvom iznela zanimljive detalje o slučaju deportacije Đokovića, objavivši izuzetno detaljan i opširan tekst na njenom sajtu.

- Deportacija prvog tenisera sveta Novaka Đokovića iz Australije, dan uoči Australijan opena, bila je bez presedana. Dok su mejnstrim mediji fokusirali pažnju Australijanaca na to da li je Đoković nepošteno popunjavao formulare za vizu ili je prekršio australska 'pravila vakcine protiv korona virusa', podnesci i dokazi na sudu potvrdili su da nije prekršio nijedno pravilo - navodi se na početku teksta.

OTKRIVENA TAJNA, EVO ZAŠTO SU ĐOKOVIĆA DEPORTOVALI Australijska novinarka objasnila sve do detalja, zbog ovoga je Novak mnogima trn u oku!

EPA

 

Zatim su se autorke osvrnule na argumente Novakovih advokata.

- Advokati koji zastupaju Đokovića citirali su dokaze medicinske nauke da bi mu njegova nedavna prirodna infekcija obezbedila nivo imuniteta koji je bio jednako visok, ako ne i viši, od dvostruke vakcinacije. Dalje, medicinski naučni dokazi pokazuju da je imunitet izazvan infekcijom SARS-CoV-2 (COVID-19) "izuzetno dugotrajan", za razliku od značajnog opadanja antitela koji se vidi kod vakcina protiv koronavirusa.

ĐOKOVIĆ PROMENIO LOKACIJU! Novak iz Tivta otišao na posebno mesto! (VIDEO)

U osporavanju ranijih argumenata da Đoković nije pružio dovoljno dokaza o "medicinskoj kontraindikaciji za vakcine protiv COVID-19", Đokovićevi advokati su citirali dokaze medicinske nauke koji pokazuju zašto je verovatno bio suočen sa većim rizikom od ozbiljnih neželjenih događaja.

OTKRIVENA TAJNA, EVO ZAŠTO SU ĐOKOVIĆA DEPORTOVALI Australijska novinarka objasnila sve do detalja, zbog ovoga je Novak mnogima trn u oku!

AP Photo/Mark Baker

 

Đokovićevi advokati su napisali:

- Postoji niz medicinskih dokaza o medicinskim kontraindikacijama protiv vakcinacije za one koji su nedavno bili zaraženi COVID-19. Kada bi sud primenio gorenavedeno tumačenje moglo bi doći do neželjenih posledica nacionalne politike - otkriva se u tekstu.

One navode da bi dozvoljavanje Đokoviću da uđe u Australiju svima u toj zemlji bio razlog za novu debatu da li je obavezna vakcinacija dovoljno dobra politika.

DEDA GENERAL, IDOL FEDERER, SAVETI ĐOKOVIĆA I "LUDI" ARGENTINAC! Ko je Miomir Kecmanović, srpski teniser koji želi da osveti Novaka u Australiji? (FOTO)

- Da je Đokoviću bilo dozvoljeno da ostane i igra, rasprostranjena pitanja o "prirodnom imunitetu" kao pravoj alternativi 'vakcinaciji' možda su probila odbranu celokupnoj australijskoj javnoj zdravstvenoj politici COVID-19. Zaista, deportovanje Đokovića nije ugušilo pitanja i neslaganje u vezi sa zdravstvenom politikom Australije u vezi sa korona virusom, već ih je uvećalo - objašnjavaju Demasijeva i Da Silva.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading