PRIČA KOJA TOPI I NAJTVRĐA SRCA! Ona je gluva i slabovida, a samo jednim potezom Đoković joj je promenio život! (FOTO)
Tanjug/Ap

Zaista nije teško biti čovek, pokazati onu ljudsku stranu u sebi, dozvoliti joj da se ispolji i ovlada nama. Bar mali znak pažnje, sekund nečijeg vremena, drugoj osobi može da promeni ceo život.

Takav je slučaj Venese Vlajković (24), mlade devojke rođene u Australiji, u Pertu. Venesa ima master diplomu iz pisanja, uredništva i izdavaštva sa univerziteta Kvinslend, pohađa časove plesa, voli tenis... na prvi pogled sasvim obična devojka, ali...

Venesa je rođena gluva i slabovida, pa ima velikih poteškoća sa kojima je naučila da živi kroz godine. Ništa je nije omelo u tome da radi ono što voli i postane pravi primer drugima.

 

 

Vlajkovićeva je veliki fan Novaka Đokovića, kao mala bila je prikovana ispred TV-a gledajući kako Nole osvaja turnir za turnirom.

- Bila sam njegov najveći navijač na svetu. Kad god bi osvojio poen, stezala bih pesnicu, skakala, neretko na potpuno čuđenje cele porodice. Verovala sam da je Novak teniski kralj, vladao je njime. Bio mi je san da ga jednom upoznam - piše Venesa u svom tekstu za australijski "ABC".

 

 

Venesa nije više mogla da čeka, odlučila je da 2020. godine otputuje u Melburn gde je Novak igrao na Australijan openu u nadi da će ga tamo barem videti. Pored loših vremenskih uslova, ona se pored toga i prehladila. Zvuči kao pravi pakao, zar ne? Međutim, ne treba odustati od svojih snova.

Na njenu veliku radost uspela je da se probije pored obezbeđenja i ugleda Novaka. Zamolila ga je za fotografiju, a srpski as kao nebrojeno puta do sada pokazao kakav je čovek. Prepoznao je tu čistu emociju u Venesi, slikao se sa njom, a onda posegnuo ka svojoj torbi.

 

 

Nole je odlučio da joj pokloni kačket, a taj njegov gest probudio je nešto u Venesi što ni ona nije slutila da može da se desi. Mlada Australijanka počela je da se zanima za tenis kao nikada pre, a onda otkrila da postoji tenis za slepe.

Počela je da trenira i postala jako dobra u ovom sportu. Gde možete da nađete bolju motivaciju nego u Novaku Đokoviću lično.

- Možda... Možda jednog dana Novak bude dovoljno hrabar da stavi povez preko očiju pa da vidimo može li da vrati moj servis - zaključila je uz osmeh Vanesa Vlajković, zahvalna na svemu.

Jedan susret zaista može da nekome promeni život, zato budite pažljivi kako se ophodite prema ljudima.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading