KAKO JE TITO IGRAO TENIS? Legendarni as sve otkrio: Čekao ga je auto, a onda je odigrao meč koji nije smeo da izgubi!
Printscreen

Naš poznati teniski stručnjak, a nekada vrsni igrač Radmilo Armenulić otkrio je jednu više nego zanimljivu anegdotu sa Josipom Brozom Titom.

- Jednoga dana, 1961, u teniski klub Partizan došao je šofer, po činu pukovnik, da me vodi na Dedinje i samo mi rekao da ću tamo igrati s nekim. Čim sam stigao video sam o čemu se radi: rezidencija, teniski teren uređen, sede i čekaju me general Korać, Koča Popović i - Tito - rekao je Armenulić.

Nastavio je u istom ritmu.

- Bio sam vrlo mlad, prvak Jugoslavije do 16 godina, i naravno zbunjen i uzbuđen što sam ga uopšte video. Tito mi kaže: „Radmilo, znam kako igraš, al' sam njima za svaki slučaj kazao da treba da izgube.“ Tako smo on i ja igrali protiv generala Koraća i Koče Popovića, i naravno - pobedili. Kao osveženje sam pio malinov sok sa sodom, zvali smo ga malinovac. Tito je bio u dugačkim belim pantalonama, Koča takođe, a general Korać u šortsu. I ja sam, kao pravi teniser, bio u šortsu, mada su par godina ranije, dok sam skupljao lopte Paladi, Punčecu i Mitiću, svi nosili duge pantalone - objasnio je on.

Otkrio je i kakav je bio Tito.

- Tito je bio veoma duhovit, šalio sa na račun naših protivnika, a igrao je onako salonski, zamahne, pa šta pogodi. Ali, igrao je on i „zapadni forhend“ i „istočni bekend" - zaključio je Armenulić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Komentari (0)

Loading