NOLE U ELEMENTU Oduševio navijače, pomenuo poslednji meč u karijeri, a onda sa dve reči poentirao (VIDEO)
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Novak Đoković je u polufinalu US opena pobedio Aleksandera Zvereva 3:2 (4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2) posle 3 sata i 34 minuta igre.

Sledi mu finale sa Rusom Medvedevom u nedelju.

Bitka za 21. gren slem trofej i bitka za kalendarski slem.

- Najbolja atmosfera od početka turnira! Fenomenalno! Ovo su momenti za koje živimo. O ovome sanjamo svaki dan kad se probudimo. Hvala vam što ste učinili da ovo bude sjajno veče - prvo je Nole pohvalio navijače.

Upitao je Patrik Mekenro Novaka o rivalu.

Aleks je veliki šampion, divim mu se na terenu i van njega. Jedan je od mojih najboljih prijatelja, sjajan je momak, još bolji igrač. Znao sam da će ovo biti sjajan meč i pre nego smo izašli na stadion. Ostavili smo poslednji atom snage da bi Vama pružili šou.

Ajmo malo o tvojoj mentalnoj snazi. Poen od 53 udarca, izgubio si ga?

- Ne želiš da znaš šta mi je prošlo kroz glavu. Pravi tornado. Godinama sam razvio formulu koja mi donosi uspeh. Nema tu čarobnog napitka ili ključnog udarca. Jednostavno to je skup stvari koji kod mene daje rezultat. Blagosloven sam što mogu da se borim za trofeje.

Svi znamo šta te čeka...

- Razmišljam samo o četvrtom US openu, a ne kalendarskom slemu - nasmejao je Novak upadicom sve na stadionu, pa i Mekenroa.

Još samo jedan meč?

- All in - odgovorio je Nole pokeraškim žargonom. - Daću srce telo i glavu, gledaću taj meč kao da je poslednji u karijeri.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading