NOVAK NASTAVIO POHOD KA KALENDARSKOM SLEMU! Đoković izgubio prvi set, a onda se razleteo po terenu i srušio starog znanca za drugu nedelju US Opena!
AP Photo/John Minchillo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala US Opena!

Novak je u trećem kolu pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 3:1 - 6:7 (4), 6:3, 6:3, 6:2, posle tri sata i 35 minuta igre.

Bila je ovo 18. Novakova pobeda protiv japanskog tenisera u 20 međusobnih mečeva.

U prvom setu je viđena velika borba. Novak je dosta grešio, a naročito se mučio sa bekhend strane.

Kei je došao do ranog brejka i poveo sa 3:1. 

Ipak, Đoković je uzvratio u osmom gemu. Katastrofalno je odigrao Nišikori taj gem, Novak je bio strpljiv i izjednačio na 4:4.

Do kraja su serveri bili prilično sigurni, pa se otišlo u taj-brejk. Bilo je primetna nerovaza kod Novaka, pri rezultatu 4:4, Đoković je dobro napao, ali onda odigrao loš volej, Nišikori je to kaznio, odigrao odličan lob i napravio mini brejk, koji je sačuvao do kraja seta, te je poveo sa 1:0

Zaigrao je Novak neuporedivo bolje u drugom setu. Bio je maksimalno koncentrisan i odlučan. Napravio je brejk u trećem gemu posle nadmudrivanja na mreži, a onda je napokon ispoljio onaj njegov prepoznatljivi pobednički urlik.

Pretio je Nišikori, imao čak sedam brejk lopti do kraja seta, ali je Novak tada igrao na najvišem nivou i nije dozvolio Japancu da se vrati. Na kraju seta je još jednom oduzeo servis rivalu i u velikom stilu izjednačio na 1:1.

Tamo gde je stao u drugom, nastavio je Novak u trećem setu. Vrlo brzo je napravio brejk odličnim slajs napadom i poveo sa 3:1. 

U sedmom gemu Đoković je imao 40:0 i delovalo je da će lako doći do gema, međutim, Nišikori pravo ni otkuda pravi brejk. Najpre je uz mnogo sreće osvojio poen, pošto mu je pomogao vrh mreže, a onda je odigrao dva izvanredna forhenda i došao do 40:40. Prvu brejk loptu je Novak spasao, ali je onda odservirao dve duple servis greške i Nišikori se vratio u igru.

Ipak, već u narednom Novak pravi novi brejk, koji je ubrzo i potvrdio i poveo sa 2:1 u setovima.

Nastavio je Novak sa odličnom igrom u četvrtom setu. Servis je slušao, bekhend i forhend su bili veoma dobri, dok se videlo da Japancu sve više nedostaje snage.

Držao se Nišikori do 2:2 kada Novak osvaja četiri gema u nizu. Bilo je problema u poslednjem gemu, imao je Kei dve brejk lopte, ali mu Đoković nije dozvolio da se vrati u igru, iskoristio je treću meč loptu i plasirao se u drugu nedelju US Opena. 

Đokovićev rival u osmini finala biće bolji iz meča Aslan Karacev - Dženson Bruksbi.

Đoković - Nišikori (6:7, 6:3, 6:3, 6:2)

Četvrti set:

6:2 - Kraaaj! Bio je ovo maratonski gem, imao je Nišikori dve brejk lopte, ali ih je Novak spasao i iskoristio treću meč loptu za plasman u drugu nedelju US Opena. 

5:2 - Breeejk! Velika prednost za Novaka. Do brejk lopte je došao zahvaljujući divnoj bekhend paraleli, Nišikori je pogrešio i sada je Đoković na gem od pobede. Sjajno igra naš as u četvrtom setu.

4:2 - Potvrđen brejk! Tri asa je Novak odservirao u ovom gemu!

3:2 - Breeejk! Odlično je Novak otvorio gem vinerom na samu liniju. Stigao je do tri uzastopne brejk lopte, prve dve je Nišikori spasao pre svega zahvaljujući dobrim servisima, ali Đoković koristi treću i krupnim koracima gazi ka osmini finala.

2:2 - Još jedan relativno lak gem za Đokovića. Nema brejka u četvrtom setu.

1:2 - I Japanac siguran na svoj servis. Odigrao je perfektan bekhend za kraj gema.

1:1 - Dobar gem za Đokovića, servis je odlično funkcionisao

0:1 - Šteta. Imao je Novak brejk priliku, ali je Nišikori odigrao tri odlična poena i izvukao se na startu četvrtog seta.

Treći set:

 

 

6:3 - Dobija Novak treći set! Iskoristio je drugu set loptu i sada vodi sa 2:1. Proslavio je Đoković poslednji poen i pokazao koliko mu je stalo da ispiše istoriju tenisa i osvoji kalendarski slem. To je Nole kakvog želimo da vidimo, maksimalno motivisanog. 

5:3 - Breeejk! Kakva drama u trećem setu! Ponovo je do izražaja došla neverovatna Novakova mentalna snaga, posle onakvog prošlog gema uspeo je da se konsoliduje i napravi brejk!

4:3 - Vraća brejk Nišikori. Imao je Novak 40:00 i delovalo je da će lagano doći do gema, ali onda Kei uz mnogo sreće osvaja poen, zatim je odigrao dva odlična forhenda i stigao do 40:40. Prvu brejk loptu je Novak spasao, ali je onda odservirao dve duple servis greške i Nišikori se pravio ni otkuda vraća u treći set.

4:2 - Prekida Nišikori Novakovu seriju. Imao je 40:00, Đoković osvaja dva poena u nizu, ali je Japanac dobio naredni poen i smanjio na 4:2.

4:1 - Potvrđen brejk! Sjajan gem za Novaka u kojem je izgubio samo jedan poen.

3:1 - Breeeejk! Ono što Novak nije uradio u prošlom jeste u ovom gemu. Stigao je do dve brejk lopte, prvu je Japanac spasao odličnim forhendom, ali je kod druge Đoković napao slajsom i napravio brejk. 

2:1 - Napet gem za Novaka, ali nije prepustio rivalu brejk loptu, pa sada vodi sa 2:1.

1:1 - Šteta! Imao je Novak brejk loptu, ali je Nišikori bio agresivan i sprečio Đokovića da na najbolji način otvori treći set.

1:0 - Dobar gem za Novaka na startu trećeg seta.

Drugi set: 

 

 

6:3 - Novi breeejk za kraj seta! Sjajno je Novak odigrao i ovaj gem, kao i ceo set!

5:3 - Perfektan gem za Novaka u kojem je sjajano servirao i dobio ga sa nulom.

4:3 - I ovaj gem se igrao na razliku, ali Novak nije stigao do novih brejk lopti, pa je Japanac smanjio na 4:3.

4:2 - Preživeo je Novak i ovaj gem. Ovoga puta je spasao dve vezane brejk lopte i sada je na dva gema od drugog seta.

3:2 - Siguran gem za Nišikorija.

3:1 - Potvrđen brejk! Neverovatan gem u kom je Novak spasio čak pet brejk lopti. Pretio je Nišikori, ali se Đoković izvukao i odlčno započeo drugi set.

2:1 - Breeejk! Odličan je bio Đoković u ovom gemu, iskoristio drugu brejk loptu posle nadmudrivanja na mreži, što je proslavio prepoznatljivom urlikom. Napokon je ispoljio emocije što je svakako ohrabrujuć znak pred nastavak meča.

 

 

1:1 - Gem sa nulom za Novaka.

0:1 - Dobija Nišikori uvodni gem drugog seta. Odigrao je Novak jedan spektakularan poen i osvojio ga iz neverovatne defanzive, ali nije stigao do brejk lopte.

Prvi set:

 

 

Taj-brejk:

4:7 - Koristi Japanac prvu set loptu!

4:6 - Greši Novak, dve set lopte ima Nišikori.

4:5 - Mini brejk pravi Nišikori. Dobro je napao Novak, ali je onda odigrao loš volej, Kei ga je lobovao i sada ima dva servisa za set.

4:4 - Greši Kei.

3:4 - Duga razmena pripada Japancu, previše je pasivan bio Novak.

3:3 - Nema mini brejka, nastavlja se velika borba.

3:2 - Nišikori izbacuje forhend u aut.

2:2 - Novi odličan servis Đokovića.

1:2 - Novak bekhend šalje u mrežu.

1:1 - Prvi poen za Japanca.

1:0 - Servis viner za Novaka.

6:6 - Gem sa nulom za Nišikorija. Sledi taj-brejk!

6:5 - Sve bolje servira Đoković, odservirao je ukupno pet asova za novi gem sa nulom.

5:5 - Uzvraća Nišikori, dobro je servirao i bez većih problema izjednačio. Sledi dramatična završnica u prvom setu.

5:4 - Odličan gem za Novaka, servis sve bolje funkcioniše i Nišikori će u narednom gemu servirati za ostanak u setu.

4:4 - Breeeejk! Užasan gem je odigrao Nišikori, Novak je bio strpljivi, realzivao prvu brejk loptu i vratio se u priv set.

3:4 - Još jedan relativno lak gem za Novaka.

2:4 - Novak propustio još jednu brejk loptu. Fenomenalan poen je odigrao Đoković i "probio" Japanca na mreži. Pogađa Nišikori sjajnu bekhend paralalu - 30:30. Igralo se na razliku, usledila je nova duga razmena i greška svetskog broja 1, revanširao mu se Kei istom merom. Ipak. Stiže Novak do brejk lopte, ali je Nišikori odservirao as. Izvukao se ponovo japanski teniser i sada je na dva gema od seta.

2:3 - Prekida Novak seriju Japanca, osvaja gem sa nulom.

 

 

1:3 - Nišikori potvrdio brejk. Đoković se baš muči sa bekhend strane.

1:2 - Brejk! Loše je Novak odigrao ovaj gem, odigrao jedan dosta umoran bekhend posle kojeg je Japanac stigao do tri vezane brejk prilike. Prvu je Đoković spasio, ali je kod druge Japanac odigrao agresivan ritern, a Novak bekhend pasing šot poslao u aut.

1:1 - Izvukao se Japanac. Nišikori je gem otvorio duplom greškom, usledila je duga razmena u kojoj je Novak bekhend poslao van terena. Osvaja Đoković dva poena i nizu i stiže do prvih brejk lopti. Kod druge smo videli spektakularan poen u kom je Kei na mreži spasao drugu brejk loptu. Zatim je pronašao odlične servise i izjednačio na 1:1.

1:0 - Siguran servis gem za Novaka. Kod 40:0 je odserivriao servis grešku, ali je onda Japanac ritern izbacio u aut, pa Đoković dobija uvodni gem.

 

 

19.33 - Upravo je Marija Sakari pobedila Petru Kvitovu, pa se očekuje da za oko 15 minuta Novak i Kei izađu na ,,Artur Eš".

19.28 - Srbin i Japanac su igrali 19 puta i Novak vodi sa 17:2 u pobedama. Poslednji put sastali su se u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju, kada je Đoković Nišikoriju prepustio samo dva gema.

19.25 - Nišikori je na putu do treće runde bio bolji od Salvatorea Karuza (3:1) i Mekenzija Mekdonalda (3:2)

19.23 - Novak je u prvom kolu pobedio Holgera Runea sa 3:1, da bi u drugom kolu savladao Talona Grikspora maksimalnim rezultatom.

19.20 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala psovećen meču trećeg kola US Opena između Novaka Đokovića i Keija Nišikorija. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Njujorka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading