OVO JE MALO KO OČEKIVAO! Dežurni Đokovićev kritičar nikada ovako nije pričao o Noletu!
Tanjug/Ap

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na putu je da promeni istoriju "belog sporta". 

Nole je u prilici da u Njujorku osvoji kalendarski slem, što je poslednji put uradio Rod Lejver 1969. godine. 

Nekadašnji švedski teniser, a sada komentator Jurosporta Mats Vilander, veruje da Srbin može da trijumfuje na US Openu. 

Jasno je da je osvajač 20 grend slem titula pod ogromnim pritiskom, publika mu tradicionalno nije naklonjena, ali Šveđanin ističe da Novak zna kako da izađe na kraj sa tim.

"Mediji su mu pomogli jer je dobio mnogo pitanja kako uspeva da ostane koncentrisan. Objasnio je pre neki dan sopstveni mehanizam i čini mi se da ga to drži u sadašnjosti. Mogli bismo da ga pitamo kako se nosi sa pritiskom osvajanja kalendarskog slema, ali je činjenica da pokušavamo da shvatimo šta on radi iz dana u dan da održi taj fokus. Mislim da je publika bila ljubaznija prema njemu u drugom kolu i verujem da će Novak dobijati sve više i više podrške od publike, jer svi žele sportski događaj na kome se piše istorija. Što bude bio bliži ljudi će biti uzbuđeniji", rekao je Vilander, koji je u prošlosti znao da kritikuje našeg asa.

OVO JE MALO KO OČEKIVAO! Dežurni Đokovićev kritičar nikada ovako nije pričao o Noletu!

EPA

 

Smatra da bi Đokovićevo osvajanje kalendarskog slema bilo odlično za tenis. 

"On već ima 'Novak slem', sva četiri turnira zaredom, ali ne u kalendarskoj godini. Serena Vilijams je stigla do 'Serena slema'. Ko zna, možda jednog dana prestanemo da pričamo o kalendarskom slemu. Nećemo ako Novak bude uspeo u tome, jer će ga to odvojiti od ostalih i svrstati u krug sa Rodom Lejverom", zaključio je Vilander.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading