NEUNIŠTIVI NOVAK! Đoković posle preokreta srušio Beretinija i stigao do 20. grend slema!
EPA-EFE/STEVE PASTON

Đoković je u velikom finalu pobedio Italijana Matea Beretinija - 6:7 (4), 6:4, 6:4, 6:3.

Novak je tako stigao do 20. grend slema čime se izjednačio na večnoj listi sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Srbin je do velike pobede došao posle preokreta.

 

 

Bila je primetna velika nervoza kod obojice i početak meča je obilovao greškama. Spasio je Novak brejk loptu u uvodnom gemu dobrim servisom, a onda u četvrtom gemu dolazi do brejka.

Odlično je riternirao u ovom gemu, forhend je proradio dok je Italijan bio stegnut, pa je tako pogrešio kod druge brejk lopte i Novak je poveo sa 3:1

Sjajno je Novak odigrao naredna dva servis gema i vrlo brzo je bilo 5:2, pa je delovalo da će rutinski dobiti prvi set. Ipak, dogodio se veliki preokret.

Imao je Đoković set loptu na servis Beretinija, ali se Italijan izvukao snažnim servisima.

Zatim je Novak servirao za set i imao 30:15, ali onda deveti teniser sveta pogađa samu liniju za 30:30. Prvu brejk loptu Đoković je spasio sjajnim forhendom, ali ubrzo Italijan dolazi do druge koju je realizovao nakon što je stigao Novakov drop-šot i pogodio forhend iz teške pozicije.

Do kraja seta su serveri bili prilično sigurni, pa se otišlo u taj-brejk, u kojem se većina poena završavala posle Beretinijevih forhenda. Videlo se da je Novak bio stegnut i pasivan što koristi 25-godinšnji italijanski teniser i asom dobija prvi set.

Međutim, Novak je ponovo pokazao da je mentalna gromada. Furiozno je započeo drugi set, vrlo brzo stekao dva brejka prednosti i poveo sa 4:0. 

Delovao je mirno, fokusirano i odlučno, dok je Beretini nizao greške.

Ipak, ponovo se srpski teniser stegao kada je servirao za set i pretrpeo brejk, a onda u narednom gemu nije iskoristio čak tri vezane set lopte.

Ali, vrlo brzo se konsolidovao, dobio naredni servis gem sa nulom i poravnao rezultat.

 

 

Sličan scenario videli smo i u četvrtom setu. Ponovo je Novak došao do ranog brejka i poveo sa 2:1. Bilo je 0:30, zatim prvi reket sveta promašuje jedan bekhend, a onda je usledio smeč Beretinija za 30:30. Pronalazi Novak sjajan bekhend pasing-šot i Beretini greši na mreži. Zatim je sačekao novu grešku Italijana i stigao do brejka.

U šestom gemu je Mateo imao dve brejk lopte, ali je Đoković bio hrabar u tim momentima, napao Beretinija i izvukao se iz neprijatne situcije. Gem je završio petim asom i sačuvao brejk prednosti.

Do kraja seta nije viđena nijedna brejk lopta, Novak je iskoristio drugu set loptu i poveo sa 2:1 u setovima.

Bio je Novak impresivan i u četvrtom setu u kojem je viđena velika borba. 

Do 3:3 nije viđena nijedna brejk lopta, a u tom šestom gemu je kod 15:30 Novak odigrao verovatno i poen turnira, kada je demonstrirao neverovatnu defanzivu i došao do spektakularnog poena. 

A, onda u sedmom gemu Đoković zadaje ključni udarac. Odigrao je sjajan volej, Beretini na brejk loptu napravio duplu servis grešku i Novak je stigao do brejka. 

Najpre je potvrdio brejk, a potom došao do novog brejka pošto je iskoristio treću meč loptu i došao do šeste titule na Vimbldonu, a ukupno 20. grend slema!

 

 

Još jednom je Đoković pokazao da je neuništiv i nepobediv na grend slemovima ove godine.

Novak je slavio na Australijan openu, Rolan Garosu i sada na Vimbldonu te došao do 21. uzastopne pobede na turnirima "velike četvorke". 

Sada je Đoković u odličnoj poziciji da stigne do zlatnog slema. Slede Olimpijske igre u Tokiju koje počinju 23. jula, a US open se igra od 30. avgusta do 12. septembra.

ĐOKOVIĆ - BERETINI (6:7, 6:4, 6:4, 6:3)

Četvrti set:

6:3 - Kraaaaj! Novak Đoković je ponovo šamion Vimbldona!

5:3 - Potvrđen brejk uz manje probleme i sada je Novak na gem od velike titule.

4:3 - Breeejk! Džinovski korak Đokovića ka tituli! Odigrao je sjajan volej, Beretini na brejk loptu napravio duplu servis grešku i Novak je veoma blizu 20. grend slema.

3:3 - Stašan gem! Bilo je 0:30, a onda Novak pronalazi sjajan servis, da bi odigrao verovatno i poen meča, kada je iz neverovatne defanzive došao do poena. To što je Novak stigao kosi se sa zakonima fizike. Neverovatno! Osvojio je i naredna dva poena i izjednačio u četvrtom setu.

 

 

2:3 - Nastavlja Beretini odlično da servira. Još nije viđena nijedna brejk lopta u ovom setu.

2:2 - Siguran i Đoković. Izgubio je samo jedan poen u ovom gemu. Bez brejka u četvrtom setu.

1:2 - Dobro je servirao Beretini, a gem završio novim asom.

1:1 - Dobija Đoković prvi servis gem u četvrtom setu. Bilo je 30:30, ali Novak osvaja naredna dva gema. 

0:1 - Dobija Beretini uvodni gem četvrtog seta.

Treći set:

6:4 - Dobija Đoković treći set! Bio je ovo odličan gem. Grešio je Beretini, Novak je odigrao jedan divan polu-volej, iskoristio drugu set loptu i sada je na set od 20. grend slema!

 

 

5:4 - Ostaje Beretini u ovom setu. Bilo je 15:15, Novak je odigrao sasvim pristojan volej, ali Mateo pogađa sjajan forhend pasing šot.

5:3 - Još jedan relativno siguran gem za Novaka u kojem rivalu nije prepustio brejk loptu i sada je na gem od seta.

4:3 - Perfektan gem za Beretinija. Snažnim forhendima nije dao ni promil šanse Novaku i smanjuje na 4:3.

4:2 - Važan gem! Imao je Beretini dve brejk lopte, ali je sjajno Novak odigrao u tim momentima. Bio je agresivan, napao je Italijana, a gem završio petim asom i sačuvao brejk prednosti.

 

 

3:2 - Dobar gem za Beretinija. Bilo je 40:0, kada Novak pogađa bekhend paralelu, ali usledio je as Italijana kojim je prekinuo seriju Đokovića.

3:1 - Potvrđen brejk! Nije bilo lako, došao je Beretini do 40:40, ali onda je Novak odigrao odličan volej, potom osvojio i naredni poen i sada ima lepu prednostu u trećem setu.

2:1 - Breeeejk! Novak zadaje prvi udarac u trećem setu! Bilo je 0:30, zatim Novak promašuje jedan bekhend, a onda je usledio smeč Beretinija za 30:30. Pronalazi Novak sjajan bekhend pasing-šot i Beretini greši na mreži. Zatim je sačekao novu grešku Italijana i vodi sa 2:1 u trećem setu.

1:1 - Uzvraća Novak istom merom, i on osvaja gem bez izgubljenog poena.

0:1 - Odličan gem za Beretinija, servis ga je slušao i Novak nije osvojio nijedan poen.

Drugi set:

 

 

6:4 - Konačno! Napokon Novak koristi set loptu i dolazi do izjednačenja. Sjajan gem je odigrao u kojem nije izgubio nijedan poen.

5:4 - Izvukao se Beretini! Imao je Novak tri vezane set lopte, ali Italijan osvaja pet poena u nizu i ostaje u ovom setu. Sjajno je Novak otvorio gem, pogodio bekhend paralelu i delovalo je da će već u ovom gemu završiti posao, ali ponovo Beretini dobija one važnije poene.

5:3 - Vraća jedan brejk Beretini! Ponovo Novak ne uspeva da dobije gem u kojem servira za set, Mateo koristi drugu brejk loptu i smanjuje na 5:3.

 

 

5:2 - Gem sa nulom za Beretinija. Poslednji poen je bio veoma atraktivan i jedan i drugi su odigrali sjajne udarce, ali je Italijan u tom nadmudrivanju bio bolji i smanjuje na 5:2.

5:1 - Malo se zakomplikovao ovaj gem. Imao je Novak 40:0, zatim je izgubio dva poena, ali onda osvaja naredni i sada je na gem od seta.

4:1 - Konačno Beretini prekida Novakovu seriju i drugom setu. Bilo je 30:30, a onda Novak šalje forhend u aut, dobija Italijan i naredni poen i upisuje se na semafor.

 

 

4:0 - Sjajno! Crta Novak po terenu. Osvaja gem sa nulom i "gazi" Beretinija u drugom setu.

3:0 - Breeeejk! Sjajan start drugog seta za Đokovića. Potpuno je miran, fokusiran dok Beretini niže greške i sada Novak ima veliku prednostu u drugom setu.

2:0 - Potvrđen brejk! Deluje Đoković mnogo bolje u drugom setu. Izgubio je samo jedan poen u ovom gemu i postavio dobru platformu za nastavak seta.

1:0 - Breeejk! Bolji početak drugog seta Novak nije mogao da poželi. Ponovo do izražaja dolazi mentalna snaga svetskog broja 1, koji kao da nije na onakav način izgubio prvi set. Potpuno je smiren.

Prvi set:

 

 

Taj-brejk:

4:7 - As za kraj prvog seta koji pripada Beretiniju!

4:6 - Dve set lopte za Italijana.

4:5 - Sve se vrti oko Beretinijevog forhenda. Sada ga šalje u aut.

3:5 - Novi forhend viner Beretinija.

3:4 - Sada Italijan pogađa forhend.

3:3 - Beretini šalje forhend u mrežu. Vraća Novak mini-brejk.

2:3 - Dobar servis Đokovića.

1:3 - Novakov forhend pada na liniju.

0:3 - Dobar servis Beretinija.

0:2 - Promašuje Novak bekhend. Potpuno se stegao.

0:1 - Mini-brejk pravi Beretini.

 

 

6:6 - Igraće se taj-brejk! Dobija Beretini i ovaj gem iako je Novak pretio i stigao do 40:40.

6:5 - Ovo je Đokoviću bilo potrebno. Dobija gem sa nulom i prekida seriju Italijana. Servis je ponovo odlično funkcionisao.

5:5 - Beretini u naletu. Lako dobija gem i sada je potpuni egal u prvom setu.

 

 

5:4 - Brejk! Uspeva Italijan da uhvati poslednji voz i ostane u prvom setu. Počeo je da igra bolje i pravi brejk. Bilo je 30:15, a onda Beretini pogađa forhend koji je jedva kačio liniju. Prvu brejk loptu Đoković je spasio sjajnim forhendom, ali ubrzo Italijan dolazi do druge koju je realizovao nakon što je stigao Novakov drop-šot i pogodio forhend iz teške pozicije.

5:3 - Izvukao se Beretini u ovom gemu. Bio je ovo ubedljivo najduži gem od početka meča u kojem je Novak stigao do prve set lopte, ali se Italijan spasao isključivo snažnim servisima. Gotovo svaki reli pripadao je našem teniseru, a Mateo je nizao greške. U narednom gemu Đoković servira za set.

5:2 - Odličan gem za Đokovića. Dva puta je odigrao servis-volej i oba puta osvojio poen. Ima potpunu kontrolu i sada je nadomak prvog seta.

NEUNIŠTIVI NOVAK! Đoković posle preokreta srušio Beretinija i stigao do 20. grend slema!

EPA-EFE/NEIL HALL

 

4:2 - Prekida Beretini Novakovu seriju, ali je kod njega još uvek vidljiva nervoza.

4:1 - Ovako se potvrđuje brejk. Gem sa nulom za Đokovića. Prošla je uvodna nervoza i Srbin ide ka prvom setu.

3:1 - Breeeejk! Đoković dolazi do brejka. Odlično je riternirao u ovom gemu, forhend je proradio i Novak zadaje prvi udarac u finalu. Prvu brejk loptu je Beretini spasio odličnim servisom, ali je kod druge poslao forhend daleko u aut.

2:1 - I ovaj gem je obilovao greškama. Loš drop-šot Đokovića i nova dupla servis greška. Ali, revanširao mu se Italijan velikim promašajima iz bekhenda i forhenda. Prvi as za Đokovića, a onda i servis viner.

1:1 - Osvaja Beretini prvi servis gem. Bilo je 30:30, ali Italijan pronalazi dobre servise. U ovom gemu smo videli ono što može da se očekuje u nastavku meča. Kada Novak dobro riternira ima veliku priliku da dođe do poena.

 

 

1:0 - Novak meč započinje duplom servis greškom. Zatim je usledio jako loš ritern Italijana na Đokovićev drugi servis. Nervoza čini svoje na početku. Novak greši iz forhenda, a Mateo iz bekhenda. Onda još jedna dupla servis greška i Italijan ima brejk loptu. Spašava je Novak dobrim servisom. Osvaja Đoković uvodni gem, ali primetna je velika nervoza kod obojice. 

15.00 - Igrači u ovom momentu izlaze na teren. Centralni stadion Vimbdlona je ispunjen do poslednjeg mesta.

 

 

14.47 - U poslednjoj poruci pred finale Đoković je citirao Nikolu Teslu. Čitajte o tome OVDE.

14.42 - Red je da se podsetimo i kako su Novak i Mateo stigli do finala. Đoković je u priliku da osvoji 20. grend slem titulu došao pobedama nad Džekom Drejperom, Kevinom Andersonom, Denisom Kudlom, Kristijanom Garinom, Martinom Fučovičem i Denisom Šapovalovim. Zanimljivo je da mu je samo mladi Drejper uzeo set i to u prvom kolu, sve ostale duele rešavao je sa 3:0.

NEUNIŠTIVI NOVAK! Đoković posle preokreta srušio Beretinija i stigao do 20. grend slema!

EPA

 

Beretini je na megdan Novaku stigao pobedama nad Guidom Peljom, Botikom Van der Zandšlupom, Aljažom Bedenom, Ilijom Ivaškom, Felikom Aže-Alijasimom i Hubertom Hurkačem.

14.36 - Nadal i Federer udružili su snage u provociranju našeg asa. Više o tome čitajte OVDE.

14.31 - Dok se čeka početak meča, podsetićemo vas da je ovo tek treći međusobni duel Đokovića i Beretinija. U oba dosadašnja slavio je Srbin. Prvi put sastali su se na Završnom mastersu 2019. godine kada je Novak slavio sa 2:0 bez mnogo muke. Drugi i poslednji dvoboj desio se na ovogodišnjem Rolan Garosu u četvrtfinalu kada je Nole slavio sa 3:1.

NEUNIŠTIVI NOVAK! Đoković posle preokreta srušio Beretinija i stigao do 20. grend slema!

EPA

 

14.20 - Legendarni Džon Mekinro ućutkao je Federera i Novakove kritičare pred finale. Više o tome OVDE.

14.17 - Dva tenisera završila su trening pred meč i uputila se ka svlačionici. Uskoro ćemo ih videti na terenu.

14.15 - Potrudili smo se da vam predstavimo Matea Beretinija, Novakovog današnjeg rivala na najbolji mogući način. Ukoliko vas zanima ko je 25-godišnji Italijan čitajte OVDE.

14.09 - U subotu, ali i danas bilo je prilično burno u teniskom svetu. Naročito zbog ponašanja pre svih Rodžera Federera. Kako je on to pokušao da isprovocira Novaka pogledajte klikom OVDE.

14.05 - Evo kako su izgledale poslednje pripreme pred duel na Centralnom terenu:

 

 

14.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen finalnom meču ovogodišnjeg Vimbldona između Novaka Đokovića i Matea Beretinija. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa engleske trave.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Ruza

11.07.2021 18:07

Molim se Bogu za Noletovu pobedu.Novace gazi jos jace i obraduj svoje navijace.

Rada

11.07.2021 18:39

Bravo sokole, srpski sine , tako se brani Majka Srbija. Iiiidddeeeemmooooooo.