NOVAK NASTAVLJA POHOD KA ZLATNOM SLEMU! Đokoviću otvoren put do Vimbldona, ali...
EPA-EFE/ANDY RAIN

Najbolji teniser sveta Novak Đoković apsolutni je favorit za osvajanje titule na ovogodišnjem Vimbldonu.

Novak bi se eventualnom titulom izjednačio na večnoj listi sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju osvojenih Grend slemova (20) i zato ovaj turnir nosi posebnu draž.

Novakov odličan žreb

Može se reći da je Novak Đoković odlično prošao na žrebu. Izbegao je nekoliko potencijalnih mina koje bi mogle da mu stvore problem na Vimbldonu.

U prvom kolu Novak se sastaje sa Britancem Džekom Drejperom. Drejper ima 19 godina i 250. je na ATP listi, opširnije o njemu pročitajte OVDE.

NOVAK NASTAVLJA POHOD KA ZLATNOM SLEMU! Đokoviću otvoren put do Vimbldona, ali...

EPA

 

Imaće Đoković ponovo protiv sebe i publiku koja će biti na strani nove britanske nade, ali to ne bi trebalo da poremeti svetskog broja 1.

Zatim bismo u drugom kolu mogli da imamo reprizu finala iz 2018. godine, pošto je Novakov potencijalni rival Kevin Anderson. Južnoafrikanac je daleko od prave forme i samo je bleda senka ongo igrača koji je igrao finale Grend slema. 

Ni u trećem kolu Đoković ne bi trebalo da ima većih problema, s obzirom na to da mu je projektovani rival Alehandro Davidovič-Fokina. Španac jeste kao junior osvojio Vimbldon 2017. godine, ali svoj najbolji tenis igra na šljaci. Uz sve to, dovedena je u pitanje i njegova fizička pripremljenost. Fokina je u Istbornu predao meč drugog kola Vaseku Pospišilu i jasno je da će prvi reket sveta biti veliki favorit protiv njega.

NOVAK NASTAVLJA POHOD KA ZLATNOM SLEMU! Đokoviću otvoren put do Vimbldona, ali...

EPA-EFE/ANDY RAIN

 

Očekuje se da 34-godišnji srpski teniser lako preskoči i četvrtu prepreku, jer bi mogao da se sastane sa Gaelom Monfisom, koji je daleko od prave forme, ili Kristijanom Garinom. Čilenac se ne snalazi dobro na travi, pa je realno da osvajač Australijan open i Rolan Garosa prilično sigurno dođe do četvrtfinala.

Tamo bismo konačno mogli da vidimo prvi susret Đokovića i Andreja Rubljova. Rus igra odlično, premda je podbacio na Rolan Garosu, pošto je na startu poražen od Jana Lenarda-Štrufa. Nikako da Rubljov bljesne na Grend slemu, a i na tri seta teško da može da se suprotstavi Đokoviću.

Polufinale bi moglo da nam donese reprizu finala Rolan Garosa i novi okrašaj sa Stefanosom Cicipasom. 

NOVAK NASTAVLJA POHOD KA ZLATNOM SLEMU! Đokoviću otvoren put do Vimbldona, ali...

EPA-EFE/IAN LANGSDON

 

Veliko je pitanje u kakvom je stanju, pre svega psihičkom Grk posle poraza u Parizu.

Ciciapas kreće od Tijafoa, potom je tu Pospišil, koji je igrao i četvrtfinale Vimbldona 2015, zatim Hačanov, Evans ili De Minor, a onda Bautista-Agut ili Šapovalov.

Đoković iz Londona gleda ka zlatnom slemu

Đoković ima lepu prilku da se ove godine domogne zlatnog slema. Već je osvojio Australijan open i Rolan Garos, sada je na redu Vimbldon, a potom slede Olimpijske igre i US open.

Novak deluje impresivno, naročito u mečevima na tri dobijena seta, što je dokazao u Parizu. U ovom trenutku deluje kao nemoguća misija da ga neko savlada u mečevima kada se igra peti set.

Nema nikakve dileme da je Đoković pod ogromnim pritiskom. Jeste on kroz karijeru navikao da se bori sa tim, ali je jasno da mu neće biti nimalo lako, baš zato što ga već sada svi vide sa šestim trofejom Vimbldona.

NOVAK NASTAVLJA POHOD KA ZLATNOM SLEMU! Đokoviću otvoren put do Vimbldona, ali...

EPA-EFE/IAN LANGSDON

 

Srpski teniser je i 2016. godine osvojio Rolan Garos, pa je pretrpeo poraz od Sema Kverija u trećem kolu Vimbldona. 

Ipak, tada je Nole bio previše nervozan, a sada mentalno deluje gotovo perfektno. Slično je i na fizičkom planu. Tada ga je mučila povreda, a sada je potpuno spreman za pohod na 20. Grend slem.

Nema Nadala, Federer nikada lošiji

Španski teniser Rafael Nadal nakon poraza u polufinalu Rolan Garosa od Novaka Đokovića doneo je odluku da propusti Vimbldon i Olimpijske igre.

Kako je izjavio Nadalov trener Karlos Moja, Rafa se dosta istrošio i fizički, ali i mentalno i da mu je potreban odmor.

NOVAK NASTAVLJA POHOD KA ZLATNOM SLEMU! Đokoviću otvoren put do Vimbldona, ali...

EPA

 

Činjenica je da Španac ne blista na Vimbldonu, osvojio je dve titule, znao je da doživi neke šokantne poraze, međutim, on bi svakako bio velika pretnja Novaku u pohodu na trofej.

Rodžer Federer se nalazi u veoma lošoj formi. Pred Vimbldon je igrao u Haleu, gde je u drugom kolu izgubio od Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima. Ono što brine više i od samog poraza, jeste Federerov govor tela. Švajcarac je delovao kao da jednostavno više ne može.

Ipak, ako se negde Rodžer ne sme otpisati onda je to Vimbldon. On se na tim terenima oseća kao kod svoje kuće. Stil igre mu pogoduje travnatoj podlozi, igra se znatno brže i uz njegov sjajan servis, ali i odličnu igru na mreži može daleko, možda čak i do samog finala. I sam Federer je rekao da mu je prioritet upravo Vimbldon i učiniće sve da se domogne nove titule, jer ako negde može da osvoji 21. slem, onda je to svakako ovde.

NOVAK NASTAVLJA POHOD KA ZLATNOM SLEMU! Đokoviću otvoren put do Vimbldona, ali...

EPA

 

Već u prvom kolu Federer je dobio nezgodnog rivala, Francuza Adrijana Manarina, koji se dosta dobro snalazi na travi. Manarino ima veoma ravne udarce, loptice mu veoma nisko prelaze preko mreže i može da bude opasnost po 39-godišnjeg Švajcarca. 

Federer bi u trećem kolu mogao da se sastane sa Britancem Kameronom Norijem koji igra tenis života. Potencijalni rival u četvrtom kolu mu je Španac Pablo Karenjo-Busta. U četvrtfinalu bismo mogli da imamo derbi između Federera i Danila Medvedeva.

Iz tog dela žreba mnogi smatraju da će Mateo Beretini stići do finala. 

NOVAK NASTAVLJA POHOD KA ZLATNOM SLEMU! Đokoviću otvoren put do Vimbldona, ali...

EPA-EFE/VICKIE FLORES

 

Italijan se nalazi u izvanrednoj formi. Osvojio je Kvins i prepun samopouzdanja dolazi na Vimbldon.

Ima izuzetan servis i forhend, uz sve bolji bekhned slajs, a sve su to oružja koja su i te kako ubojita na travi. 

Tu je i Nemac Aleksandar Zverev, koji ne blista na najvećoj pozornici i igra suviše defanzivno za travnatu podlogu. Ali, ako bi bio nešto agresivniji, uz povoljan žreb, mogao bi daleko da dogura.

Koliko mogu ostali srpski teniseri?

Osim Đokovića, ostali srpski teniseri igraju prilično slabo ove godine. Takođe, ni trava im nije podloga gde pružaju najbolji tenis, ali bi možda mogli sada da bljesnu. 

Rival Laslu Đereu na startu je Pablo Kuevas. Biće to sudar specijalista za šljaku. Dušana Lajovića očekuje duel sa iskusnim Žilom Simonom.

Filip Krajinović će na početku turnira igrati protiv Bolta, kvalifikanta, a potencijalni rival u trećoj rundi mu je Rodžer Federer.

NOVAK NASTAVLJA POHOD KA ZLATNOM SLEMU! Đokoviću otvoren put do Vimbldona, ali...

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

 

Miomir Kecmanović takođe za rivala ima šljakaša – levorukog Argentinca Fakunda Bagnisa. Triput je Bagnis igrao u glavnom žrebu Vimbldona i sva tri puta izgubio na startu, i to je prilika koju Kecmanović ne bi smeo da ispusti.

Što se dama tiče, Srbija ima jednu predstavnicu, Ninu Stojanović.

Njena rivalka biće Anđelik Kerber, osvajačica Vimbldona iz 2018. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading