KOLABIRAO NA TERENU, IGRAO FINALE VIMBLDONA, ZOVU GA "NOVI" ENDI MAREJ! Ko je prvi Đokoviće rival u Engleskoj? (VIDEO)
EPA

Upoznajte perspektivnog Džeka Drejpera.

Naš najbolji teniser Novak Đoković u ponedeljak od 14.00 započinje odbranu trona na najvećem grend slem turniru u sezoni - Vimbldonu. Srpski as će nakon dve godine pauze ponovo zaigari na engleskoj travi gde će pokušati da dođe do famozne 20. grend slem titule.

Prvi rival na tom putu biće mu mladi Britanac Džek Drejper (19), a mi ćemo se potruditi da vam narednog Noletovog protivnika predstavimo iz nešto drugačijeg ugla.

Novi Endi Marej

KOLABIRAO NA TERENU, IGRAO FINALE VIMBLDONA, ZOVU GA

EPA

 

Bilo je potpuno očekivano da će Drejper, kao domaći igrač, dobiti specijalnu pozivnicu organizatora da se nađe na Vimbldonu. Momku rođenom u Sutonu ovo će biti prvo pojavljivanje na nekom grend slem turniru, a jasno da se do sada nikada nije sastajao sa Đokovićem.

Pažnju javnosti skrenuo je na sebe na nedavno završenom Kvinsu gde je uspeo da stigne do četvrtfinala neočekivanim pobedama nad Janikom Sinerom i Aleksanderom Bublikom. Na putu ka polufinalu zaustavio ga je njegov sunarodnik Kamerun Nori.

U Britaniji Drejpera smatraju naslednikom Endija Mareja jer je već sada počeo da obećava velike uspehe. Na Vimbldonu će postati drugi najmlađi Britanac koji je zaigrao na ovom grend slemu upravo nakon Mareja.

Kolabirao u Majamiju

Javnost je za Džeka saznala na ne tako sjajan način. Drejper je 2021. godine počeo da igra na ATP turnirima serije 250 i 500, a njegovo pojavljivanje na mastersu u Americi nije prošlo sjajno. Šta više, moglo je da bude kobno.

Mladi Britanac kolabirao je na meču prvog kola protiv Mikaela Kukuškina pred sam kraj prvog seta kada se usled velike vlage srušio na terenu.

Lekarsa ekipa odmah mu je pritirčala u pomoć i nakon nekoliko minuta uspela da ga podigne na noge. Drejper je malaksao usled velike vrućine i nije mogao više da izdrži pa je njegov debi prošao neslavno, ali na svu sreću bez ozbiljnih posledica.

Igrao finale Vimbldona

KOLABIRAO NA TERENU, IGRAO FINALE VIMBLDONA, ZOVU GA

EPA

 

Drejper je do sada u singl konkurecniji osvojio sedam ITF titula, od toga čak šest u rodnoj zemlji, a okitio se i trofejem u dublu u Meksiku 2019. godine.

U juniorskoj konkurenciji imao je dosta uspeha, a najveći mu je finale Vimbldona kada je 2018. godine bio poražena od Džejsona Tsenga posle tri seta i velike borbe.

Trenutno je 250. igrač na ATP listi, a kao junior uspeo je da stigne do sedmog mesta, što mu je bio najveći plasman u karijeri do sada.

Debi na grend slemu protiv najboljeg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jack Draper (@jackdraper2)

Pomenuli smo već da će Drejper na Vimbldonu debitovati na nekom grend slem turniru. Istina, pre svega zahvaljujući specijalnoj pozivnici i baš na debiju igraće protiv najboljeg tenisera današnjice.

- Uzbuđen sam što ću igrati na najvećoj teniskoj sceni protiv aktuelnog šampiona Vimbldona i prvog tenisera sveta. Radujem se izlasku na teren u ponedeljak. Biće težak meč, ali pokušaću da pokažem svoju najbolju igru i možda mu napravim neki problem - rekao je 19-godišnjak.

Od ostalih zanimljivosti, dodajmo i to da je Drejper veliki navijač Mančester junajteda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading