NOVI ŠOK ZA NADALA! Španac u ogromnom problemu, sve mu zavisi od samo jedne stvari, ali o njoj se sad pita Novak
EPA-EFE/YOAN VALAT

 

Teški dani za Rafaela Nadala. Španac je već upisao 21. grend slem pehar, ali, ne lezi vraže, Novak Đoković mu je srušio tvrđavu zvanu Rolan Garos. Popularni "bik sa Majorke" bi sad ponedeljak mogao da dočeka kao tek četvrti na planeti, što bi bio dodatni udarac u ionako teškoj situaciji

Stefanos Cicipas ima čak šansu da baci Nadala na četvrtu poziciju ukoliko u nedelju savlada Novaka na stadionu Filip Šatrije. Sinoć je Novak Đoković 30. put u karijeri pobedio Rafaela Nadala, plasirao se u finale Rolan Garosa, ali i najvećem rivalu debelo pobegao na ATP listi na 2.683 poena. Đoković posle ponavljanja plasmana iz prošle sezone ima 11.313 poena, prvi sledeći je Danil Medvedev sa 10.143, dok Nadal ima 8.630.

Srbin sad potencijalnom pobedom u finalu protiv Stefanosa Cicipasa može da poboljša učinak za još 800 bodova, odnosno dosegne brojku od 12.113, jasno je da će Španac neće moći da sa druge pozicije pristupi glavnom žrebu Vimbldona. To znači da bi i na londonskom gren slemu Novak i Rafa mogli da se sastanu u polufinalu.

za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Djoka

12.06.2021 11:48

Svima nama koji smo se bavili organizacijom sportskih takmičenja vtlo dobfo di nam poznate tzv Bergdrove tablice. Po njima se UVEK sastaju prvi i četvrti kso i drugi i treći. Godinama se organizatori temiskih turnira trude da napakoste Novaku a olakšaju Federeru i Nadalu put do titule. Sada će na Vimbldonu fodeliti Federeru ulogu nosioca iako po rejtingu ne bi imao prava ni na kvalifikacije. Francuzi su oduvek bili mrzotelji srba ( setimo se topovskih granata, bombardovanja, smicalice sa dopingom Trpickog ) pa kod stvaranja kostura biraju ko će na Novaka. SRAMOTA. Zato ispaštaju njihovi teniseri koji tonu sve dublje i dublje.

Mile

12.06.2021 17:00

Na Wimbldonu , organizatori imaju pravo da ne postuju zvanicne rejting liste. Svake godine to rade i prave neku svoju listu nosilaca . Tako da ce i ove napraviti listu koja njima odgovara . 1. Nole , 2. moze biti Nadal 3 na primer Federer itd. Medvedev koji je zvanicno drugi po rejtingu nema bas neke uspehe na Wimbldonu i bice nize .