ŠTA BI BILO DA JE OVO NOVAK URADIO!? Federer godinama prozivao Srbina, a sada je uradio nešto mnogo gore!
EPA-EFE/Laurence Griffiths

On se povukao sa Rolan Garosa, jer je, kako je i sam izjavio morao da posluša svoje telo.

- Posle razgovora sa mojim timom, odlučio sam da je potrebno da se povučem sa Rolan Garosa danas. Posle dve operacije kolena i više od godinu dana oporavka, važno je da slušam svoje telo i ne opterećujem se previše. Oduševljen sam što sam odigrao tri meča. Nema boljeg osećaja nego kada sam na terenu - poručio je Federer. 

 

 

Federer je u subotu odigrao iscrpljuć meč u kojem je nakon više od tri i po sata igre pobedio Nemca Dominika Kepfera i smatra da nije spreman za drugu nedelju turnira.

Tako se Mateo Beretini bez borbe plasirao u četvrtfinale u kojem će igrati sa pobednikom duela Novak Đoković - Lorenco Museti.

Šta je Federer pričao o Đokoviću

Novak Đoković je u prošlosti često imao brojne probleme sa povredama zbog kojih je bio primoran da se povuče sa turnira.

Nije tajna da Đoković i Federer nisu u dobrim odnosima, a Švajcarac je u nekoliko navrata sumnjao u povrede srpskog tenisera, smatrajući čak i da ih je lažirao.

Na Dejvis kup meču 2006. godine u kojem su se sastali Srbija i Švajcarska. Federer je savladao Đokovića u tri seta, a na konferenciji za medije je naveo da ne veruje u Novakove povrede.

- Ne verujem njegovim povredama. Ozbiljan sam, zaista. Mislim da je on prevara, kada se priča o tim povredama - rekao je tada Federer. 

Đoković je prethodno u meču Dejvis kupa pobedio Stana Vavrinku i to posle pet setova, a u odlučujućem srpski teniser se žalio na povredu i zvao fizioterapeuta da mu pomogne. Federer je smatrao da je Novak zloupotrebljavao to pravilo.

Nije to bio jedini put kada je Federer prozivao Đokovića, ali tada je sve počelo...

Novak i Rodžer - dvostruki aršini

Neverovatno je kako su ponovo na delu dvostruki aršini.

Nakon Federerove odluke da se povuče sa Rolan Garosa iako očigledno nije bio povređen, gotovo svi su stali na stranu igrača iz Bazela. 

ŠTA BI BILO DA JE OVO NOVAK URADIO!? Federer godinama prozivao Srbina, a sada je uradio nešto mnogo gore!

EPA-EFE/IAN LANGSDON

 

Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander istakao je kako je Rodžer napravio dobru odluku i da je to sjajna vest za tenis

Da je Novak ovako nešto uradio nema dileme da bi bio razapet od strane medija i "teniskih stručnjaka", koji jedva čekaju da Đokovića kritikuje iz bilo kog razloga.

Federer fer-plej igrač?

Federer je teniser koji često dobija nagradu za fer-plej tenisera. Međutim, da li je sada ispao fer?

Nije, naravno. Rodžer ovoga puta nije ispoštovao ni turnir ni igrače, već je mislio samo na sebe.

Đoković je nedavno na mastersu u Rimu odigrao skoro dva meča u jednom danu gde je proveo pet sati na terenu, a onda ga je u finalu čekao odmorni Rafael Nadal.

ŠTA BI BILO DA JE OVO NOVAK URADIO!? Federer godinama prozivao Srbina, a sada je uradio nešto mnogo gore!

Tanjug/Ap

 

Novak tada "nije slušao svoje telo" iako je bilo jasno da je izgubio mnogo energije, već je izašao Rafi na megdan i borio se do kraja, te tako ispoštovao i organizatore i rivala.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Djoka

07.06.2021 09:22

Pošto je jedva dobio meč, brže bolje odustaje. Igra da , kao prvo navuče sponzore za još love i ono izmedju redova ,olakšati Nadalu put do polufinala.

Bane

07.06.2021 12:15

Federer nikad nije bio fer sportista. Da mu nisu nameštali sve uslove na račun drugih igrača, odgovarajuće sudjenje...ne bi bio ni blizu vrhu!